Review – Yoghurt, uit de keuken van Yoghurt Barn



Onverwacht viel dit boekje, samen met een doosje granola, op de mat. Een eigen boekje van de winkels die jaren geleden zijn geopend om iets toe te voegen aan het ‘to go’ assortiment. Gezonde, op yoghurt gebaseerde gerechten.

En om de veelzijdigheid van yoghurt te laten zien is er nu dit boekje. Met – je verwacht het niet 😉 – allemaal recepten met yoghurt als basis.

yoghurt barn.jpgYoghurt Barn’s yoghurt boek

Er staan 47 recepten in dit boekje. Stuk voor stuk prachtig gefotografeerd (door Simone van den Berg) en even aantrekkelijk qua styling (door Alexandra Schijf). De receptuur is kort en bondig (door Esmée Scholte opgeschreven). Dit alles maakt het een handzaam, aantrekkelijk boekje.

Smullen maar

Hoewel de recepten niet allemaal even vernieuwend zijn, doet dat niets af aan het aan de slag willen gaan ermee. Ik liet ‘aan mijn dochter zien, die bijna de helft van het boek aanwees als “gaan we die maken mama? En die. En die!)

Zoet en hartige recepten

Ik ben het met haar eens. De recepten zien er lekker en maakbaar uit. Grote voordeel ook is dat er niet alleen zoete, maar ook hartige recepten in staan. Ik hou van yoghurt in hartige gerechten, denk aan een Labne of koud komkommersoepje.

Uit Yoghurt koos ik echter toch een zoet recept, namelijk de yoghurt bananencake, omdat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt. Het, ietsie aangepaste recept daarvan deel ik natuurlijk graag met je (klik hier)

Ideaal culinair cadeau

Yoghurt is een ideaal boekje om cadeau te geven. Niet alleen vanwege de prijs (€ 15,-) maar vooral ook omdat ik weinig mensen ken die níet van yoghurt houden. Yoghurt wordt uitgegeven door Unieboek-Spectrum en is onder meer bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!