Menu Vind Restaurant
* maandag 12 mei 2014 *

Smulpaapje kookt! - Koude komkommer en dille soep

Susan Aretz – Recepten

lunchsoepweekmenu

Ook dit recept dank ik, net als de pasta met zalm, aan vriendinnetje Cyrina. Waar zouden we zijn zonder haar koude komkommer en dille soepje? Het is al jaren ook bij ons thuis een dikke hit.

Serveer als voorgerechtje bij een (zomers) diner, als lunchgerecht of neem ‘m in een thermosfles mee naar het strand of picknick. Je kunt er echt alle kanten mee op!

foto: Simone van den Berg

Voor 6 personen (als voorgerecht)

1 komkommer
1 teentje knoflook
1 klein bosje dille
500ml yoghurt (lekkerst is met griekse yoghurt, maar zelfs met magere yoghurt is het heerlijk)
100ml water
1 bouillonblokje (kip)
Lenteuitjes, dunne ringetjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)

Zelf soep maken in een handomdraai

Kook het water in de waterkoker en doe het, met het bouillonblokje, in een maatbeker. Doe daar de yoghurt, knoflook, dille en de helft van de komkommer bij. Met een staafmixer maak je er nu een glad geheel van. Zet dit in de koelkast en laat even een uurtje koud worden. Je kunt dit soepje ook heel makkelijk van te voren maken, haal het dan wel tijdig uit de koelkast zodat je 'm niet té koud eet.

Garnering

De andere helft van de komkommer schil je en haal de zaadlijsten eruit. Van de rest snijd je nu kleine blokjes en laat die in een vergiet even drogen. Daar worden ze nog knapperiger van. Als je de soep wilt serveren doe je die in kleine glaasjes. Garneer met wat lenteui, de komkommerblokjes en garnaaltjes (of in kleine stukjes gesneden zalm) naar smaak.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier