Yoghurt bananenbrood, volgens de Yoghurt Barn



Een bananenbrood waar geen suiker of boter aan te pas komt, maar die toch vol van smaak is. Als je daar naar op zoek bent, hoef je niet meer verder te zoeken. Want door de rozijnen krijgt deze haar zoetheid, en door yoghurt te gebruiken iets fris.

Makkelijk te maken, en bijna fool proof. Daar houden we van. Ik voegde wel nog het een en ander extra toe aan het originele recept van de Yoghurt Barn om ‘net dat beetje extra smaak te geven.

Voor één bananenbrood

300g rozijnen, geweld in warm water (15-30 minuten)
250g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
2 eieren
250ml halfvolle yoghurt
3 bananen, geprakt

verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Suikervrij bananenbrood

Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember in een kom. In een grote maatbeker gaat de yoghurt. Klop daar de eieren in los en voeg de geprakte banaan toe. Dit mengsel gaat bij de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en roer er dan de uitgelekte rozijnen door heen. Doe het beslag in je blik, dat je hebt voorzien van bakpapier.

Bananenbrood met yoghurt

Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven, ongeveer 40-50 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik dan uit de oven en laat je bananenbrood op een rooster afkoelen. Omdat ik een vierkant blik gebruik heb ik uiteindelijk vierkantjes gesneden van het bananenbrood.

Vries je bananenbrood in

Gaat niet alles in één keer op, vries het overgebleven bananenbrood dan in. Het blijft zeker nog een paar maanden goed. Doe je dit in delen, dan heb je altijd zelfgebakken lekkers op voorraad. Haal het uit de vriezer, verwarm je oven voor op 150C en bak het dan – bevroren en al – nog een minuut of 10, tot het weer lekker ‘opgepiept’ is.

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!