Filocupjes met brie & cranberry



Een krokant, zelfgebakken cupje van filodeeg met gesmolten brie, het frisse van cranberry en de crunch van pecannoten. Loopt het water je al in de mond. Nou, ik kan je vertellen dat doet het zéker als je ze gemaakt hebt.

Met maar vier ingrediënten maak een verrassend borrelhapje, waar iedereen van zal smullen. En het fijne is, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Kom, ik laat je zien hoe je ze maakt.

Kerstborrelhapje_filocupjes_Smulpaapje

Filocupjes met brie & cranberry (15-20stuks)

1 pakje filodeeg, ontdooid uit de vriezer (Duca)
1 stukje brie (200g)
1 potje cranberry compôte naar keuze (of maak het zelf)
1 doosje pecannoten

verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Kookvideo borrelen met Susan Aretz i.s.m. NEFF

Samen met NEFF maakte ik voor jullie deze video, waarin je kunt zien hoe makkelijk het is om dit recept te maken. Onder de video lees je de bereidingswijze.

Filocupjes met brie & cranberry

Laat het filodeeg op tijd ontdooien en snijd per velletje vierkantjes van het deeg. Stapel er twee op elkaar, als een ster, en vouw die in het muffinblik (waarvan je de holtes hebt ingevet met een beetje zonnebloemolie).

Bak deze, zonder vulling, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Hoe lang daarvoor nodig is verschilt per oven, dus blijf in de buurt.

Krokante filocupjes

Haal het blik nu uit de oven en laat de cupjes even afkoelen voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Vul de cupjes met een theelepel cranberrycompote, leg daarop een blokje brie en daar boven op een halve pecannoot. Je kunt nu twee dingen doen: serveer ze meteen of zet nog heel even terug in de oven, zodat de brie een beetje kan smelten. Beide varianten zijn overigens heerlijk, dus aan jou de keuze!

Kerstborrelhapje_filocup brie_Smulpaapje

Cranberry compote

Ik maakte al eerder voor een kerstmenu zelf cranberry compote (het recept vind je hier) die kun je ook voor dit hapje gebruiken. Ik nam echter een sinaasappel/cranberry compote mee uit Engeland, die net zo lekker bleek. Dus kies zelf of je gaat voor zelfgemaakt of zelfgekocht 😉

Meer borrelhapjes vind je hier 

 

 

Gepubliceerd op 16 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!