Smulpaapje kookt! – Saucijzenbroodjes met appel



Pakjesavond is zo´n moment dat je niet uitgebreid gaat koken. Wat hapjes, kopje soep en iets warms erbij is dan veel lekkerder. Overigens ook op een luie zondagmiddag is dat bij ons regelmatig het ritueel.

Dit zijn dan de ideale broodjes om als warme snack te serveren, en makkelijker gemaakt dan je misschien denkt.

Voor 6 grote saucijzenbroodjes

200g varkensgehakt
½ el gedroogde tijm
Zout en peper
1 Elstar appel, geraspt en drooggedept
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Geroosterde sesamzaadjes
1 ei, losgeklopt

Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Zelf saucijzenbroodjes maken

Meng het gehakt met de kruiden en appel tot een geheel. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm met je handen worstjes van het gehaktmengsel en leg aan het begin van ieder plakje. De randen erom heen houd je vrij. Vouw de randen naar binnen en rol op. Het einde bestrijk je met wat losgeklopt ei.

Als alles goed vast zit de rest van de bovenkant ook met ei bestrijken en bestrooien met wat geroosterd sesamzaad. Bak de broodjes nu in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. (reken op een minuut of 15, afhankelijk van je oven). Lauwwarm zijn ze het aller-lekkerst!

Uiteraard zijn deze saucijzenbroodjes ook lekker op andere dagen dan Sinterklaas 🙂 Of maak eens onze Oosterse variant!

Gepubliceerd op 19 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!