Smulpaapje kookt oosterse mini saucijzenbroodjes



Af en toe zondigen. Het moet kunnen wat ons betreft. Maar zondig dan wel met zelfgemaakte snacks, zodat je weet wat je eet. Deze saucijzenbroodjes maakten we in mini uitvoering, zodat het zondigen ook mini is. Dat eet toch een stuk lekkerder. We maakten een oosterse variant op de traditionele saucijzenbroodjes

Oosterse saucijzenbroodjes (20 stuks)

400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 flinke eetlepels Hoisinsaus (toko)
1-2 el Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei, losgeklopt
Bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180C

De basis van saucijzenbroodjes

Meng het gehakt met de lenteuitjes en Hoisinsaus. Doe er eerst een eetlepel paneermeel bij en voel met je handen de structuur van het gehakt. Het moet zacht zijn, maar niet te nat. Doe er nog wat paneermeel bij als je dat nodig vindt.

Zo makkelijk is het

Snijd de bladerdeegplakjes door de helft. Pak wat gehakt ter grootte van een grote walnoot en leg die in het midden van het plakje. Rol het deeg erom heen en knijp de zijkanten samen. Met een vorkje kun je ze eventueel nog iets strakker vastmaken. Leg de broodjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat wat ruimte tussen de saucijzenbroodjes

Lauwwarm het lekkerst

Klop een eitje los en met een kwastje bestrijk je de broodjes. Over de bovenkant nog wat sesamzaadjes  (ongeroosterd) sprenkelen en ze kunnen de oven in. Ongeveer 20-25 minuten op 180C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen, lauwwarm zijn ze het lekkerst.

Heerlijk bij de borrel, als lunchhapje en zelfs (koud) in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 12 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!