Review: Zoku Quick Pop Maker trio



Midden in het zomerseizoen gevraagd worden een ijslolly maker te testen. Daar hoef je dan geen drie keer over na te denken. Want als we thuis ergens dol op zijn, dan zijn het zelfgemaakte ijsjes. Vers fruit, beetje yoghurt. Bedenk het maar

Dus gaan we aan de slag met de Zoku Quick Pop Maker. De ijsmaker die belooft dat je binnen 10 minuten een verse, zelfgemaakte ijslolly hebt.

Zoku Quick Pop Maker

Een kleine compact ijsmaker, zo kun je hem het beste omschrijven. Met een compacte gebruiksaanwijzing (daar word ik dan altijd weer blij van). Maar wel een gebruiksaanwijzing die je ook echt moet opvolgen (daar ben ik dan weer minder goed in).

Snel zelfgemaakte ijsjes

Voordat je daadwerkelijk ijsjes kunt maken heb je 24 uur nodig. Want de ijsmaker gaat de vriezer in. En dat moet echt minimaal 24 uur, zodat alle elementen volledig kunnen bevriezen. Dan is het fijn dat ‘ie zo compact is, en niet al te gek veel ruimte in beslag neemt.

Je bepaalt zelf wat je er in stopt

Maak in die 24 uur alvast het sap dat je straks wilt gebruiken. Want ook daarvoor geldt, hoe kouder het is, des te beter het vriest. Logisch eigenlijk. Wij gebruikten de bramen die we de dag ervoor geplukt hadden. En uit het boekje 50 ijslolly recepten van Cesar en Nadia Roden maakten we er sap van. Het recept vind je hier. Maar gebruik ook bijvoorbeeld eens sap uit een slow juicer (als je die hebt natuurlijk) voor super gezonde ijsjes. Inspiratie daarvoor vind je hier

Super simpel

Dan is het een kwestie van de holtes van de ijsmaker vullen. Dat kan in zijn geheel, tot het aangegeven randje. Of maak streepjes, door steeds 5 minuten te wachten tot je de volgende lading (ander) sap erin doet. Met ijsjesvormen voor in de vriezer zou dit uren duren (geduld is niet mijn sterkte kant) met de Zoku ben je dus in een kwartier klaar en heb je een fantastisch ijsje.

Smulpaapje is fan

Je bepaalt zelf waar je je ijsje mee maakt. In een Zoku ijsmaker die amper ruimte in neemt. Die ook nog eens zó klaar is en waarmee je echt super lekker, gezonde!, ijsjes kunt maken. Hoe kun je daar geen fan van zijn. Maar nogmaals, volg wel de gebruiksaanwijzingen op. Ik was zo eigenwijs de ijsmaker, mét inhoud, terug in de vriezer te zetten (handig dacht ik, worden ze extra hard die ijsjes), dat heb ik geweten. Met geen mogelijkheid kreeg ik ze er weer uit. Kortom, niet eigenwijs zijn en dan heb je echt in minder dan 10 minuten je ijsje!

Verkoopinformatie

Met dank aan Kookpunt in Rotterdam mocht ik deze Zoku testen. Daar is ‘ie dan ook te koop, voor € 39,90. Kijk maar gauw hier

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!