Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 augustus 2015 *

Smulpaapje kookt! - Gestreepte bramenijsjes

Susan Aretz – Recepten

Niks lekkerder dan zelf ijsjes maken. Nog fijner is het als dat super snel gaat. Zo als wij testten met de Zoku Quick Pop Master.

Deze ijsjes maakten wij uit het 50 ijslolly receptenboekje dat we begin dit jaar in Londen kochten, maar dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald en te koop is.

voor 6 ijsjes

250g bramen
30-60g suiker (afhankelijk van hoe zoet je de ijsjes wilt)
1,5 tl sinaasappelsap (of citroen/limoensap)
3el slagroom (of Griekse yoghurt)

Zo maak je bramenijsjes zelf

Mix alle ingredienten - met uitzondering van de room - in een blender tot het fijngemalen is. Doe het dan door een zeef, die je boven een grote kom hangt, zodat je puur sap overhoudt en de pitjes in de zeef achterblijven. Verdeel het sap in twee delen. Door een deel roer je de room, het andere deel laat je puur.

Giet eerst een deel puur sap in de Zoku, en laat dat 5 minuten staan. Dan een deel sap met room. Weer 5 minuten laten staan. En tot slot nog een deel puur sap. Laat het dan nog 10 minuten staan. Haal je ijsje eruit en geniet maar!

IJs maken zonder Zoku

Dan heb je wat meer geduld nodig. Per laatgje moet je het dan een uur laten opvriezen, voor je een nieuwe laag erop giet. Alle laagjes erin? Dan nog 4-8 uur volledig laten bevriezen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier