Menu Vind Restaurant
De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart

De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart

De titel van het boek was nooit actueler dan nu, vol in de Coronacrisis die de hele wereld treft. Gelukkig is het boek stukken optimistischer dan de stand van de wereld en biedt het misschien juist nu wel heel veel inspiratie om thuis op reis te gaan.

Want je gaat culinair op reis met Mascha Lammes en Ronald Giphart. En hoe smakelijk dat is mochten we onlangs zelfs bij hun thuis, aan de keukentafel ontdekken.

Lees meer »

De Smulpaapje kant & klare pesto test

De Smulpaapje kant & klare pesto test

Al jaren maak ik eigenlijk mijn eigen pesto. Er is geen gemakkelijker recept dan zelf pesto maken. Verse basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout & peper. That’s it. Geen hogere wiskunde.

Toch staan de supermarkten vól met potjes kant & klare pesto. Makkelijk denk je? Klopt. Lekker? Hmmm… laten we dat nou eens getest hebben!

Lees meer »

Review Kleine hartige taartjes van Petit Gateau

Review Kleine hartige taartjes van Petit Gateau

Kleine hartige taartjes van Petit Gâteau is het vervolg op Kleine taartjes dat in 2018 verscheen. Ging het daarin om de heerlijkste zoete taartjes, met die typische Petit Gâteau signature, dit keer heeft de hartige versie de hoofdrol.

Een klein formaat boek, dat je bijna een boekje zou noemen, maar met zó veel inspiratie dat het een must is voor iedereen die van hartige taart(jes) houdt.

Lees meer »

Review Indorock van Vanja van der Leeden

Review Indorock van Vanja van der Leeden

Er zijn van die boeken die al een tijdje in je kast staan omdat je zou zweren dat je de hele wereld al had verteld dat ze ‘m moeten kopen. Maar dat dan blijkt dat je dat nog niet zwart op wit had staan. Zo’n boek is dus Indorock van Vanja van der Leeden

Winnaar van het Gouden Kookboek 2019 en een van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar. Hoog tijd dat ik je vertel waarom!

Lees meer »

Review – de Bijbel van de Japanse keuken

Review – de Bijbel van de Japanse keuken

Er zijn van die kookboeken waarvan je bij elk recept denkt JA! Ik wil dit. Ik wil dit NU! Eigenlijk zou de review van de Bijbel van de Japanse keuken hierna op kunnen houden, want dat is precies wat dit kookboek teweeg brengt.

Waar de Japanse keuken voor menigeen eentje is die je mogelijk intimideert brengt dit boek het op zo’n manier dat alle recepten te doen lijken. Maar is dat ook zo? Ik dook de (Japanse) keuken in.

Lees meer »

Review - Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong

Review - Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong

Mentale weerbaarheid bij kinderen vind ik best een dingetje. Er gaat veel om in die koppies, maar echt handvatten over hoe daar mee om te gaan leren ze (bijna) niet. Toch kan dat in hoe kinderen in het leven (leren) staan zo ontzettend veel uitmaken.

Hoewel mindfulness misschien een zwaar woord is, is het wel waar het om draait in het boek Superkrachten voor je hoofd. Een boek speciaal voor kinderen. Dus liet ik onze dochter het boek mee recenseren.

Lees meer »

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

Voor wie chef Jonathan Zandbergen (nog) niet kent een korte introductie. Deze jonge chef is executive chef van restaurant Merlet in Schoorl en een groot voorstander en promotor van de Nederlandse gastronomie.

Niet alleen is hij ambassadeur van het gebruik van Nederlandse producten, hij kookt er ook het liefst mee. In zijn eerste boek – 5 Seizoenen – laat hij per seizoen zien welk moois er uit Nederland voortkomt. Maar ehrm, zei je nou 5 Seizoenen Jonathan?! Hoe zit dat?

Lees meer »

Review Weeklight van Donna Hay

Review Weeklight van Donna Hay

Koningin van de prachtige kookboeken, foodstyling en foto’s van eten waarbij je de pagina’s bijna wil aflikken. Donna Hay flikt het keer op keer weer. En ja, dat doet ze ook met haar nieuwste boek, Weeklight.

Volgens eigen zeggen een boek met recepten die je een goed gevoel geven. Ja, gezond dus maar niet zo stichtelijk als je zou verwachten. Toch ben ik, ook dit boek, weer kritisch…

Lees meer »

Kerst van de Holy Kauw Company

Kerst van de Holy Kauw Company

Ieder boek dat de Holy Kauw Company uitbrengt ben ik verder onder de indruk van hoe dit duo het allemaal doet. Een cateringbedrijf, receptontwikkeling, eigen recepten en kookboeken. Ze doen het allemaal. Vorig jaar, terwijl hun boek Zondag nét uit was, waren ze al bezig met dit Kerst boek.

Wat een plaatje is ook dit weer. De verrassende recepten, de lieve teksten en de prachtige fotografie samen zorgen voor een feestelijk kerstkookboek. Dit staat er allemaal in.

Lees meer »

Kerst het kookboek van Donna Hay

Kerst het kookboek van Donna Hay

Ik ben er toch wel een beetje een sucker voor hoor, kerst kookboeken. Ondanks dat wij eigenlijk nooit in de traditionele zin Kerst vieren of kerstkoken vind ik ze heerlijk om door te kijken en er op andere momenten uit te koken. Zo ook het Kerst kookboek van Donna Hay.

Het boek staat bomvol recepten voor de feestdagen. Wat mij betreft voor meer feestelijke dagen dan alleen die in december. Ik vertel je er graag meer over.

Lees meer »