Menu Vind Restaurant
Review - Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong

Review - Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong

Mentale weerbaarheid bij kinderen vind ik best een dingetje. Er gaat veel om in die koppies, maar echt handvatten over hoe daar mee om te gaan leren ze (bijna) niet. Toch kan dat in hoe kinderen in het leven (leren) staan zo ontzettend veel uitmaken.

Hoewel mindfulness misschien een zwaar woord is, is het wel waar het om draait in het boek Superkrachten voor je hoofd. Een boek speciaal voor kinderen. Dus liet ik onze dochter het boek mee recenseren.

Lees meer »

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

Voor wie chef Jonathan Zandbergen (nog) niet kent een korte introductie. Deze jonge chef is executive chef van restaurant Merlet in Schoorl en een groot voorstander en promotor van de Nederlandse gastronomie.

Niet alleen is hij ambassadeur van het gebruik van Nederlandse producten, hij kookt er ook het liefst mee. In zijn eerste boek – 5 Seizoenen – laat hij per seizoen zien welk moois er uit Nederland voortkomt. Maar ehrm, zei je nou 5 Seizoenen Jonathan?! Hoe zit dat?

Lees meer »

Review Weeklight van Donna Hay

Review Weeklight van Donna Hay

Koningin van de prachtige kookboeken, foodstyling en foto’s van eten waarbij je de pagina’s bijna wil aflikken. Donna Hay flikt het keer op keer weer. En ja, dat doet ze ook met haar nieuwste boek, Weeklight.

Volgens eigen zeggen een boek met recepten die je een goed gevoel geven. Ja, gezond dus maar niet zo stichtelijk als je zou verwachten. Toch ben ik, ook dit boek, weer kritisch…

Lees meer »

Kerst van de Holy Kauw Company

Kerst van de Holy Kauw Company

Ieder boek dat de Holy Kauw Company uitbrengt ben ik verder onder de indruk van hoe dit duo het allemaal doet. Een cateringbedrijf, receptontwikkeling, eigen recepten en kookboeken. Ze doen het allemaal. Vorig jaar, terwijl hun boek Zondag nét uit was, waren ze al bezig met dit Kerst boek.

Wat een plaatje is ook dit weer. De verrassende recepten, de lieve teksten en de prachtige fotografie samen zorgen voor een feestelijk kerstkookboek. Dit staat er allemaal in.

Lees meer »

Kerst het kookboek van Donna Hay

Kerst het kookboek van Donna Hay

Ik ben er toch wel een beetje een sucker voor hoor, kerst kookboeken. Ondanks dat wij eigenlijk nooit in de traditionele zin Kerst vieren of kerstkoken vind ik ze heerlijk om door te kijken en er op andere momenten uit te koken. Zo ook het Kerst kookboek van Donna Hay.

Het boek staat bomvol recepten voor de feestdagen. Wat mij betreft voor meer feestelijke dagen dan alleen die in december. Ik vertel je er graag meer over.

Lees meer »

De makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten

De makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten

Als ‘zonder pakjes & zakjes koningin’ Karin Luiten en ik íets gemeen hebben (naast onze liefde voor lekker eten natuurlijk) dan is het wel dat we allebei graag laten zien dat dat lekkere eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Waar we dan weer in verschillen is dat Karin een intense liefde voor Frankrijk heeft en ik - hoewel ik de Franse keuken dan weer wel heerlijk vind – niet echt heel erg warm of koud van het land word. Maar hoe staat het met die mening na het lezen van Karin haar 14e (!) nieuwe boek? Lees maar gauw verder…

Lees meer »

Kookboeken om te koken met en voor kinderen

Kookboeken om te koken met en voor kinderen

Het is zo’n feest om te zien als kinderen het leuk vinden om mee te helpen met koken, dan wel genieten van wat je op tafel zet. Naast dat ik daar zelf natuurlijk al bijna 8 jaar groot voorvechter van ben, heb ik ook een flink aantal culinaire collega’s op dat gebied.

Francesca Kookt, Koken met Karin, Brenda Kookt en Rutger Bakt kwamen in een zelfde periode allemaal met een boek gericht op kinderen. Op één of  twee uitzonderingen na…

Lees meer »

Smulpaapjes Suikervrije limonadetest

Smulpaapjes Suikervrije limonadetest

Na eerder een test met suikervrije ketchup en vorige maand nog een online boodschappentest heeft ons proefpanel (3 kinderen en 3 volwassenen) zich dit keer gebogen over verschillende soorten suikervrije limonade.

Want wat zit daar dan in, in plaats van suiker? Welke merken zijn er allemaal. Maar belangrijker nog, is het wel lekker? Dit waren onze conclusies, en die waren eigenlijk best verrassend...

Lees meer »

Review Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Review Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Je zou toch denken dat Rutger wel een keer uitgebakken is, met al zes bakboeken op zijn naam. Maar niks is minder waar. En gelukkig maar, want nu is er het Makkelijke bakboek. Honderd recepten, die allemaal simpel en snel te maken zijn. Als je de ondertitel van het boek mag geloven tenminste.

Ze zien er overigens allemaal weer fantastisch lekker uit. En super afwisselend. Koekjes, cakes, hartige recepten. Eens kijken hoe makkelijk ze zijn in de praktijk…

Lees meer »

Review Uit de keuken van Fatima

Review Uit de keuken van Fatima

Uit de keuken van Fatima is een super populair blog en de gelijknamige titel van haar eerste boek. Fatima kookt uit de Marokkaanse keuken, maar op een toegankelijke manier. Dat wil ze zowel op haar blog, als via haar boek delen.

Ik kreeg het boek afgelopen zomer, toen ik herstellende was van mijn teenoperatie. Een prima moment om met een stapel kookboeken op de bank te zitten. Dat ik even moest wachten met de keuken in kunnen ermee heb ik gelukkig in kunnen halen. Kijk maar.

Lees meer »