Menu Vind Restaurant
Jamie kookt Italie van Jamie Oliver – review

Jamie kookt Italie van Jamie Oliver – review

De man produceert kookboeken in een tempo waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Na zijn laatste boek 5 Ingrediënten, dat vorig jaar november verscheen, is er nu een tweede Italiaanse kookboek van zijn hand.

In 2005 verscheen namelijk al eerder een volledig Italiaans kookboek, ‘Jamie’s Italy’ en dit nieuwe Italiaanse kookboek gaat in die stijl verder. Maar is gelukkig geen kopie van dat andere Italiaanse boek.

Lees meer »

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review

De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Lees meer »

Review van kleine spruit tot toffe peer door Gees van Asperen

Review van kleine spruit tot toffe peer door Gees van Asperen

Afgelopen maand lazen en reviewden we Wegwijs in de Voedingsjungle en toen kwam dit boek op ons pad. Ons pad, want ook deze review is weer in samenwerking met kersverse mama (en presentatrice) Saskia Weerstand.

En ook in dit boek is er aandacht voor de eetopvoeding van kleine en grote Smulpaapjes. Een boek met niet alleen maar informatie, maar ook recepten, doe tips en nog veel meer.

Lees meer »

Review Het Zoetboek van Delicious

Review Het Zoetboek van Delicious

Het is een van de foodiemagazines die maandelijks bij me op de mat valt en waar ik iedere keer weer met veel plezier doorheen blader. Nu is er hét Zoetboek, een boek met alleen maar zoete recepten maar allemaal in de herkenbare Delicious stijl.

Voor ieder moment van de dag is er een zoetrecept. En of je nu beginner bent of al meer ervaren in de keuken, je komt in het Zoetboek van Delicious meer dan aan je trekken.

Lees meer »

Basics to Brilliance Kids van Donna Hay - review

Basics to Brilliance Kids van Donna Hay - review

Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

Lees meer »

Wegwijs in de voedingsjungle – review

Wegwijs in de voedingsjungle – review

Iedereen die nét ouder is geworden en aan voeding begint wordt overstelpt met adviezen. Goed bedoeld, maar als kersverse papa of mama ben je al met zoveel bezig en vaak zijn de adviezen ook nog eens tegenstrijdig. Tel daar bij op dat ook op internet je vaak door de bomen het bos niet meer ziet en de stress is compleet.

Voor Manon van Eijsden en Michelle Troost reden om een praktisch boek te maken, met de laatste wetenschappelijke inzichten en vooral praktisch gericht. Smulpaapje testte het boek, met behulp van kersverse mama Saskia Weerstand voor de jonge ouders in deel I. Ik keek zelf naar de adviezen voor oudere kinderen in deel II. Dit vonden we er van.

Lees meer »

Magimix Gelato expert ijsmachine - review

Magimix Gelato expert ijsmachine - review

Wil je de ijsmachine van Magimix testen werd me gevraagd. Dat is een beetje als vragen of ik van eten houd.. Ja, natuurlijk wil ik dat! Want als íets me lekker lijkt is het wel thuisgemaakt (room)ijs. En omdat de échte zomer nog moet beginnen is nu het beste moment.

Want het is best een investering, zo’n ijsmachine. En is het dat wel waard? Is het ijs dat je er mee maakt net zo lekker als bij de ijssalon. En hoeveel moeite kost dat nou, zelf ijs maken. Ik onderzocht en testte het uitvoerig voor je!

Lees meer »

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Als je al een BBQbijbel hebt geschreven, en meerdere BBQ boeken op je naam hebt staan denk je dat je er wel bent. Want wat is er dan nog niet verteld. Dat was precies het sentiment van chef Julius Jaspers. En toch is er een nieuw BBQ boek van zijn hand en in de intro vertelt hij precies waarom.

Een boek vol basisrecepten. Niet te veel poespas. Simpele recepten,, maar dan wel van de hand van een chefkok. En dan blijkt dat er best nóg een BBQ boek in de kast kan…

Lees meer »

Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam

Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam

Als je vanaf het station in Amsterdam richting het centrum loopt probeer je over het algemeen het meest toeristische deel van Amsterdam te vermijden. De Nieuwendijk is in eigenlijk niet waar je als eerste naar toe wilt. Maar op die regel heb ik nu een hele goede uitzondering voor je, want op de hoek van de Nieuwendijk en de Oudezijds Voorburgwal zit restaurant Wyers.

En hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, wil je binnen toch écht graag gaan eten. Helemaal in het weekend, want op zaterdag en zondag is er de Weekendbrunch. Voor groot en klein een feestje om te zijn!

Lees meer »

Review: Kleine Taartjes van Petit Gateau

Review: Kleine Taartjes van Petit Gateau

De allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Lees meer »