Menu Vind Restaurant
Review Modern Baking van Donna Hay

Review Modern Baking van Donna Hay

Ik moest de high tea met Donna Hay helaas missen omdat ik op dat moment op persreis naar Ierland was, maar gelukkig valt het méga dikke boek Modern Baking niet lang daarna op de mat, zodat ik er toch mee aan de slag kan.

En dat je dat wilt is me al heel snel duidelijk. Wát een pil. Wát een recepten. Ik ben gewoon een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid recepten. Bijna 400bladzijde dik is het boek. Wauw!

Lees meer »

Review Andere koek van Food Bandits

Review Andere koek van Food Bandits

In de begintijd van Smulpaapje zaten glutenvrije, lactosevrije en vegan recepten in een wat schimmige, vaak hipsterachtige hoek als je begrijpt wat ik bedoel. Het was in ieder geval nog lang niet zo gewoon als dat het nu (al meer) is. Want we zijn jaren verder en er zijn meer en meer mensen die, bewust of onbewust, vaker iets zonder gluten, lactose of dierlijke producten willen eten.

Voor al die mensen is het nieuwe boek van – een van mijn favo instagramaccounts – Food Bandits een absolute aanrader. Lees maar waarom!

Lees meer »

Review Winter BBQ van Jord Althuizen

Review Winter BBQ van Jord Althuizen

Het gebeurt niet vaak dat ik een review schrijf zonder vooraf (uitgebreid) ook uit een boek te koken. Maar door tijdsdruk lukte het dit keer niet om de BBQ aan te steken en de tuin in te duiken. Maar jullie gaven aan wel heel graag voor de feestdagen over het boek te lezen.

Mijn eerste opmerking nadat ik het doorgebladerd? Hij flikt ’t gewoon wéér! Want dit is boek vier alweer in de reeks Smokey Goodness BBQ boeken. Maar wel weer echt een next level BBQ boek.

Lees meer »

Review Wildbijbel van Peter Klosse

Review Wildbijbel van Peter Klosse

Het is wildweekend op Smulpaapje dit weekend. Niet alleen kun je het uitgebreide verslag van Wild op de Veluwe lezen – waarbij we op bezoek gaan bij verschillende wildrestaurants in Gelderland – maar ik heb ook het recept voor wildpaté voor je, uit de recent verschenen Wildbijbel. En daar is deze review over.

Peter Klosse schreef het theoretische deel van het boek. De receptuur – uiteraard met wild – is van de hand van een aantal van de chefs van zijn restaurant de Echoput. Voor wie is dit boek geschikt en wat kun je er mee? Ik vertel het je in deze review!

Lees meer »

Zondag van The Holy Kauw Company (review)

Zondag van The Holy Kauw Company (review)

Als mensen vinden dat ik druk ben, denk ik altijd aan Arno & Mireille van The Holy Kauw Company van wie ik vermoed dat ze werkelijk nooít stilzitten. Catering, foodconcept ontwikkeling, recepten maken, koken én fotograferen (zo mooi ook altijd) En dan ook nog boeken schrijven.

Want niet alleen verscheen van hun hand dit jaar het inspirerende Limonade (review vind je hier) maar ook dit nieuwste boek, Zondag. En dat is weer net zo’n heerlijk boek. Kijk maar waarom!

Lees meer »

Japaneasy – review

Japaneasy – review

We zijn thuis dól op de Japanse keuken. Het liefst eet onze dochter iedere week sushi. De Japanse keuken thuis zelf maken doen we minder vaak. Het is een keuken waarvan je toch al gauw denkt dat het ingewikkeld, moeilijk, lastig koken is. En toen plofte het boek Japaneasy op de mat.

Makkelijk Japan. Dat belooft wat goeds, als dat de titel van je boek is. De schrijver, Tim Anderson, was winnaar van de Engelse masterchef in 2011. Maar de man had ook komiek kunnen zijn. Waarom? Leg ik je uit!

Lees meer »

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – review

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – review

Toen ik bezig was met deze review ontdekte ik dat ik pas één review van een boek van Nadia & Merijn op Smulpaapje heb staan. Terwijl er toch heel wat meer boeken van dit schrijversduo in mijn kookboekenkast staan.

Gelukkig is het beste van wat ze de afgelopen jaren geschreven hebben nu verzameld in dit nieuwe boek dat onlangs verscheen. Laat ik je er gauw meer over vertellen!

Lees meer »

Oh Baby! van Denise Kortlever (review)

Oh Baby! van Denise Kortlever (review)

Een van de mensen in de wereld van food waar ik eindeloos bewondering en respect voor heb is Denise Kortlever. Na haar geweldige All day bowls en All day breakfast maakte ze - tijdens haar zwangerschap van zoontje James notabene! - haar derde boek, Oh Baby/! En oh baby wat een heerlijk boek is dit toch weer!

Voor iedereen die zwanger is, of iemand kent die zwanger is en op zoek is naar het perfecte kadootje, is Oh Baby! ideaal. Om voor jezelf te kopen of kado te geven. Voor een klein prijsje krijg je een boekje vol heerlijke tips, zwangerproof recepten en de prachtige fotografie van Denise.

Lees meer »

TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met Seedlip Grove 42

TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met Seedlip Grove 42

Wie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een "gin" voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Lees meer »

Family Sunday brunch bij Persijn Amsterdam

Family Sunday brunch bij Persijn Amsterdam

Als je met je familie uit eten wilt is brunch zo’n heerlijk moment in het weekend om dat te doen. Iedereen uitgeslapen. Geen haast om op tijd thuis te hoeven zijn. En een menukaart vol lekkers om uit te kiezen. Welkom bij het brunchconcept van Persijn in Amsterdam!

Of je nu kiest voor de boozy, mocktail of de kids brunch, iedereen komt aan z’n trekken. Lees maar gauw verder!

Lees meer »