Menu Vind Restaurant
Oud & nieuw in Portugal

Oud & nieuw in Portugal

Voor ons was het dit jaar duidelijk, geen oud & nieuw in Nederland. Grotendeels omdat ik persoonlijk echt klaar ben met de hoeveelheid vuurwerk die wordt afgestoken en de overlast die dat met zich meebrengt. Maar daarnaast ook omdat we écht toe waren aan een weekje bijtanken.

Maar waar kun je naar toe binnen Europa waar de temperatuur een beetje aangenaam is, wat niet te lang vliegen is, betaalbaar én waar je lekker kunt eten. De keuze was snel gemaakt; Portugal!

Lees meer »

Behind the scenes - november 2019

Behind the scenes - november 2019

Als je naar deze maand kijkt denk je misschien, wow die Susan heeft wel echt heel veel mazzel. Dat is de buitenkant. Kijk je verder en volg je mij al wat langer dan zie je dat in deze maand alles samenkomt waar ik dit hele jaar kneíterhard voor heb gewerkt.

Want het was deze maand, zeker qua boek, echt de mooiste maand tot nu toe. Heel veel publiciteit, heel veel zichtbaarheid (ook op tv!). Kom, ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Behind the scenes – oktober

Behind the scenes – oktober

In een maand waarvan al bijna een week al afvalt wegens herfstvakantie is het altijd even schipperen met tijd tussen werk, lange to do lijsten maar ook quality time met mijn gezin.

Want na de feestelijke weken van vorige maand stond deze maand in het teken van PR voor het boek, werk voor opdrachtgevers maar was er ook een onverwachte verrassing. Kijk je mee achter de schermen bij de afgelopen maand Smulpaapje?

Lees meer »

Weekendtip: By Jarmusch in Rotterdam

Weekendtip: By Jarmusch in Rotterdam

In 2017 was ik voor het eerst bij All day breakfast restaurant By Jarmusch, aan de Goudsesingel in Rotterdam. Een restaurant in de stijl van een Amerikaanse diner, waar je de hele dag kunt ontbijten. Pancakes, wafels, alles met ei, wat je maar wilt of waar je ook maar zin in hebt.

Een ideaal restaurant ook om met kinderen te gaan eten. Want al vroeg open (op zaterdag al om 8u), genoeg plek voor kinderen en een kaart waarvan je zeker weet dat ze hun bord erbij aflikken. Kortom, het werd tijd om weer eens naar Rotterdam te rijden voor het ontbijt!

Lees meer »

Behind the scenes – september 2019

Behind the scenes – september 2019

Hoewel ik enórm van voorpret hou, is het deze maand wel echt een feestje om ook terug te kijken. Na de (gedwongen) rust van de zomer is september een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ook waren er een aantal bijzondere momenten, waaronder natuurlijk mijn boeklancering.

Maar ik nam ook voor het eerst een podcast op. Genoot van een paar dagen Texel én startte met een twee keer in de week sportschoolregime. Waarom dat nodig is vertel ik je natuurlijk ook 😉

Lees meer »

Behind the scenes – zomereditie 2019

Behind the scenes – zomereditie 2019

Een uitgebreide terugblik op deze zomer, die voor mij grotendeels in het teken stond van fysiek herstel, maar gelukkig ook heel veel leuke dingen met zich mee bracht.

Zoals een heerlijke vakantie in eigen land, toch ook nog een beetje werken (maar oh zo leuk!) en tijd om na te denken over nieuwe plannen voor Smulpaapje! Ik praat jullie uitgebreid bij 😉

Lees meer »

back to school – top 5 tips voor verspillingsvrije lunchtrommels

back to school – top 5 tips voor verspillingsvrije lunchtrommels

Samenwerking – Als het gaat om het lekker opmaken van restjes, dan is de lunchtrommel daar bij uitstek een geschikte plek voor! Want zeg nou zelf, soms wil je toch wel echt eens iets anders eten dan een boterham met kaas.

Met het oog op de eerste kinderen die binnenkort weer terug naar school gaan (en de ouders die dus weer trommels mogen gaan klaarmaken...) geef ik je vandaag 5 tips voor de lekkerste, verspillingsvrije lunchtrommels. Heb je aanvullingen, deel je ze dan met me?

Lees meer »

De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

Natuurlijk zorg je, als je op vakantie gaat, dat er genoeg lekkers is voor onderweg en straks ook weer voor thuis. Maar het is ook de tijd dat we zelf heel veel spelletjes spelen. En omdat wij vast niet de enige zijn dacht ik, laat ik eens onze favoriete spelletjes voor op vakantie op een rijtje zetten.

En dan niet spelletjes waar je auto meteen al vol van zit (zoals Risk, hoe gaaf we dat ook vinden) Maar kleine, handzame spelletjes om mee te nemen op vakantie en die ook nog prima in je koffer passen als je met het vliegtuig gaat. Dit zijn onze favorieten!

Lees meer »

Vakantie in eigen land - Limburg

Vakantie in eigen land - Limburg

Door mijn operatie en bijbehorende herstel zijn onze vakantieplannen dit jaar wat anders dan anders. We blijven in eigen land. Heerlijk vind ik het. Na al een weekje op Texel in juni, gaan we deze zomer twee andere provincies ontdekken.

Eerst een aantal dagen Overijssel, de provincie waar ik ben opgegroeid. En daarna zakken we af naar Zuid Limburg, de provincie waar mijn ouders vandaan komen. In Limburg was ik dit jaar eerder en ik vertel je vandaag waarom we daar naar terug gaan en waar we heen gaan!

Lees meer »

Behind the scenes - juni

Behind the scenes - juni

Deze maand stond, naast werken, ook in het teken van family time én gezondheidstoestanden. Wat kan het leven toch ook soms te gek zijn en tegelijkertijd ook vreselijk tegenzitten. Niets menselijks is ons vreemd zullen we maar zeggen…

Laten we in ieder geval hopen dat de zomer wat rustiger en relaxter wordt, want daar ben ik na de eerste zes maanden van dit jaar wel aan toe. Kijk je mee?

Lees meer »