Menu Vind Restaurant
Bagel met krab & ei

Bagel met krab & ei

De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er voor iedereen heel anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie, maar doen dat dit jaar (door de Coronacrisis) thuis en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het menu. Ik at 'm uiteraard al een keer, zodat 'ie mooi op de foto kon voor jullie. En met maar een paar ingrediënten zet je iets verrrassend lekkers op tafel. Ook lekker trouwens als het geen Pasen is..

Lees meer »

Lekkers voor Pasen, voor groot & klein

Lekkers voor Pasen, voor groot & klein

Het zal voor iedereen wel even gek zijn dat dit jaar de Paasdagen, nog meer dan anders, draaien om het thuis zijn met familie. Niet buiten de deur brunchen (zoals wij meestal met familie doen), maar gewoon lekker thuis.

Ook daar kun je heel veel lekkers op tafel zetten, om er fijne Paasdagen van te maken. Ik zet alvast wat inspiratie, voor ieder moment van de dag, voor je op een rijtje.

Lees meer »

Gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast

Gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast

Ik schreef het al in de review van Greenfeast, die je hier vindt. Eigenlijk is alles wat in het boek staat lekker. Kiezen wat ik wilde koken eruit liet ik dan ook fijn over aan onze dochter, die mocht kiezen tussen twee gerechten. Grappig genoeg koos ze niet voor de bloemkool, maar voor dit gerecht.

En dat met een diepliggende afschuw voor aubergine mag op z’n minst verrassend genoemd worden. Dat ze het daarna ook nog lekker vond is mijn beste argument naar jou om dit recept een keer te maken!

Lees meer »

Chinese groente omelet (foe yong hai)

Chinese groente omelet (foe yong hai)

Deze Chinese omelet met groente kennen we in Nederland onder de naam Foe Yong Hai. Een afhaalgerecht van de Chinees, met die kenmerkende rode saus. Maar wist je dat je die echt super makkelijk ook thuis kunt maken.

Ik ontfutselde het recept van chef Bob Rijsbergen en dook de keuken in voor mijn versie. Ideaal om restjes groente mee op te maken en/of door de week lekker snel aan tafel te zitten. Oh en lekker. Héél erg lekker!

Lees meer »

Oosterse gehaktballetjes met gebakken rijst

Oosterse gehaktballetjes met gebakken rijst

Nadat ze begin van de Coronacrisis al zelf aardappelpuree maakte, en afgelopen week de wentelteefjes, wilde dochterlief nu graag iets met gehaktballetjes maken. Dus bedacht ik een eenvoudig recept met Oosterse gehaktballetjes en gebakken rijst.

Dat staat in principe in 20 minuutjes op tafel en is zo eenvoudig, dat ons moppie (9,5) eigenlijk het hele gerecht in haar eentje maakte. En lékker dat het was!

Lees meer »

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan. Een mooie manier ook om oud brood op te maken én om je kinderen aan het werk te zetten. Want wentelteefjes maken is echt kinderlijk eenvoudig.

De ingrediënten die je er voor nodig hebt heeft ook bijna iedereen wel in huis, dus niets houdt je meer tegen. Kom, we gaan de keuken in!

Lees meer »

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Lees meer »

Butter Chicken uit De wereld thuis

Butter Chicken uit De wereld thuis

Als je mijn review van De Wereld thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart gelezen hebt (die vind je hier) dan weet je dat ik nogal fan was van de curry die ik bij hen thuis proefde. Butter Chicken curry om precies te zijn.

Een milde curry met kip, die echt voor alle Smulpaapjes (groot én klein!) een feestje is om te eten. Want hemeltje wat is ‘ie lekker. Maak maar een dubbele hoeveelheid en vries ‘m in. Doe maar gewoon

Lees meer »

Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Lees meer »

Versgebakken eierkoeken

Versgebakken eierkoeken

Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Lees meer »