Menu Vind Restaurant
Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing

Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing

Traybake is natuurlijk eigenlijk een fancy manier om te zeggen ‘mik alles op een bakplaat, schuif de oven in en laat die het werk maar doen!’ Maar wat ook maar helpt om je te vertellen dat geroosterde spruitjes echt zó lekker zijn.

Ik maakte een Midden-Oosten variant en maakte het geheel af met gebakken halloumi. Een kaas die te gek bakt zonder te smelten. Ik geef je ook nog een tip wat je met eventuele restjes kunt doen!

Lees meer »

Krokante karnemelkkip met spruitjes-knolselderijsalade uit Weeklight van Donna Hay

Krokante karnemelkkip met spruitjes-knolselderijsalade uit Weeklight van Donna Hay

Het was nog niet makkelijk om te kiezen welk recept uit Weeklight van Donna Hay (review lees je hier) ik voor jullie zou uitwerken. Want beide recepten die ik in korte tijd probeerde (en at!) waren heerlijk. Dus liet ik jullie kiezen en werd het de krokante kip met salade.

Ik geef je twee versies van dit recept. Ik at 'm als lunch. Maar zeker als je dit met kinderen eet wil je waarschijnlijk iets substantiëlers als avondmaaltijd (bovendien houden de meeste kiddo's niet zo van salade). Dus daar komen ze!

Lees meer »

Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken. Ik kies voor de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.

Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkastingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!

Lees meer »

Easy sabich (met geroosterde aubergine)

Easy sabich (met geroosterde aubergine)

Het is een van de lekkerste dingen die ik ooit at in Tel Aviv. Daar stoppen ze een pita vol met gefrituurde aubergine, ei, salade en dressing. Ik maakte er een iets gezondere versie van door de aubergine in de oven te roosteren.

In plaats van een pita gebruikte ik een lekker brood van de Turkse bakker. Maar aarzel niet om een verse pita met al dit lekkers te vullen. Het wordt hoe dan ook genieten.

Lees meer »

Vegan hapjes uit Borreltijd van Susan Aretz

Vegan hapjes uit Borreltijd van Susan Aretz

Een tijdje terug kreeg ik de challenge of ik een aantal hapjes uit mijn boek Borreltijd zou kunnen omtoveren tot een vegan borrelhapje. Ellen, die ik al jaren ken via social, eet plantaardig, had mijn boek gekocht en vroeg zich af of dat mogelijk was.

Oh ja… en of ze dat proces mocht filmen. Nu ben ik de beroerdste niet. Bovendien vond ik het wel een toffe uitdaging. Ik had alleen wel een paar voorwaarden…

Lees meer »

Vegan korean beef

Vegan korean beef

Nog zo'n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Lees meer »

Vegan loaded nacho's met jackfruit

Vegan loaded nacho's met jackfruit

Voor de vegan variant van mijn loaded nacho's met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho's bij de borrel te serveren.

Lees meer »

Vegan borrelboter uit Borreltijd

Vegan borrelboter uit Borreltijd

Een van mijn eigen all-time favorieten uit Borreltijd is toch wel de borrelboter. Hij staat in de gewone versie ook al hier op de site, maar hij bleek zelfs in een vegan versie fantástisch lekker. Naast plantaardige boter gebruikte ik ook de sojasaus van Tomasu, die mede bepalend is voor de uiteindelijke smaak, en een goede tahin.

Dus wil je je gasten bij de borrel verrassen met mijn te gekke borrelboter, dan kun je nu uit twee versies kiezen. Aan jou de keuze!

Lees meer »

Pissaladière (Franse uienpizza) - kookvideo

Pissaladière (Franse uienpizza) - kookvideo

Toen ik de laatste keer in Lille was zag ik een receptenkaartje voor een pissaladière. Een mooie benaming voor een Franse uienpizza eigenlijk. Want op een dunne deegbodem gaat een hele lading zacht gegaarde rode ui, waarna je ‘m afbakt in de oven.

Ik maakte ‘m met een rol vers flammkuchendeeg, zodat je het deeg niet zelf hoeft te maken. Maar beknibbel niet op de tijd die je besteedt aan het confijten van de uien, want hoe langer hoe zoeter en dat is wat deze pissaladière zo onweerstaanbaar maakt. Kom, ik laat je zien hoe makkelijk je 'm maakt!

Lees meer »

Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan

Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan

Als je net als ik houdt van een decadent ontbijt met de feestdagen (of op ieder ander moment dat je er trek in hebt 😉 ) dan zijn deze cinnamon buns deluxe voor jou. Gewone cinnamon buns zijn al goddelijk. Maar voeg er banaan en hazelnootpasta aan toe en je weet niet wat je proeft.

Het is overigens geen ontbijt dat je in een kwartiertje maakt, maar het is alle tijd en liefde die je erin stopt meer dan waard.

Lees meer »