Menu Vind Restaurant
Soep van geroosterde knolselderij & wortel

Soep van geroosterde knolselderij & wortel

Wat hou ik toch van dikke, goedgevulde soepen. Comfortfood voor koude dagen of voor de momenten dat je wel zin hebt in veel groente maar niet om alles los van elkaar klaar te maken.

Fijn ook dat dit soort soepen goed vooruit te maken zijn en zo lekker invriezen. Kortom, eigenlijk alleen maar heel veel redenen om deze soep lekker te maken. Geniet ervan!

Lees meer »

Croque Monsieur en/of Croque Madame

Croque Monsieur en/of Croque Madame

Afgelopen dagen was ons meisje ziek, met als gevolg weinig tot geen eetlust. Maar het is ook een kind van d’r moeder. Dus toen ze met het boek ‘Lekker uitpakken’ van culi-collega Koken met Karin op de bank zat was die eetlust weer redelijk snel opgewekt.

Een chique tosti werd er uitgekozen, want dat is deze croque monsieur wel te noemen. Ik maakte – dank aan Karin voor de inspiratie – er mijn eigen versie van. Hij werd met smaak verorberd. Ook lekker trouwens als je niet ziek bent 😉

Lees meer »

Hartige taart met spruitjes en pompoen

Hartige taart met spruitjes en pompoen

Als ik niet de hele winter pasta met spruitjes wil eten, zoals onze dochter het állerliefst zou willen, dan moet je creatief met spruitjes zijn. En hoewel er al behoorlijk wat recepten spruitjes op de site staan, was er nog geen hartige taart met spruitjes. Tot nu dan! 😉

In deze winterse hartige taart heb ik drie soorten groente gecombineerd tot één hartige taart. Ik hoop dat die bij jullie net zo goed in de smaakt valt als ‘ie bij ons deed.

Lees meer »

Maaltijdsalade met Kalettes en linzen

Maaltijdsalade met Kalettes en linzen

Ken jij kalettes? Een kruising tussen boerenkool en spruitjes. En laten die laatste nou mega favoriet zijn in huize Smulpaapje. Dit kleine kooltje leent zich eigenlijk voor een veelvoud aan recepten. Ik maakte er een lauwwarme maaltijdsalade mee.

Deze zou je ’s avonds met brood en een kop soep kunnen eten. Maar hij doet het ook super als lunch!

Lees meer »

Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd

Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd

Samenwerking - Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo'n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!

Ik maak 'm net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.

Lees meer »

Nasi uit Wat eten we vandaag?

Nasi uit Wat eten we vandaag?

Uit mijn eerste boek – Wat eten we vandaag? – komt deze nasi goreng, die je volledig zonder pakjes of zakjes kruidenmix maakt. Het is mijn versie van een recept dat ik ooit online zag en dat al jaren thuis onze absolute favoriet is.

Je maakt een flinke hoeveelheid en dat is precies wat je wilt. De ene helft eet je meteen op, de andere helft gaat in de vriezer voor drukke dagen. Smullen maar!

Lees meer »

Terug naar school lunchtrommelinspiratie

Terug naar school lunchtrommelinspiratie

Er is geen ontkomen meer aan, morgen begint voor de meesten van ons het gewone leven weer. Terug in het ritme en regelmaat van school, werk en sport. Ergens ook wel weer lekker, hoewel de afgelopen twee weken een feestje waren!

Terug naar school betekent ook weer lunchtrommels inpakken. Voor onszelf maakte ik vandaag al een aantal voedzame(re) lunches klaar voor de komende dagen. Meteen dan ook maar even nadenken over wat er morgen in de lunchtrommel gaat. Ik geef je tips én een lekker makkelijk nieuw receptje.

Lees meer »

Vis van de maand januari - met spinazie en feta gevulde pijlstaartinktvis

Vis van de maand januari - met spinazie en feta gevulde pijlstaartinktvis

Samenwerking - De meeste van ons zullen inktvis wel eens gegeten hebben in de vorm van gefrituurde ringetjes, ook wel calamari genoemd. Vaak een beetje een taaie, rubberachtige snack aan de viskraam. Maar wist je dat je met inktvis echt geweldig kunt koken?

In dit eerste deel van Vis van de Maand – dat ik schrijf in samenwerking met het Nederlands visbureau – gaan we aan de slag met verse pijlstaartinktvis. Laat ik je eerst wat meer over deze vis vertellen.

Lees meer »

Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)

Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)

Een taartje waar geen suiker in zit. Slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango maar met een vleugje limoen. Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.

Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

Lees meer »

Kip met spruitjes en linzen

Kip met spruitjes en linzen

Een "alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt" maaltijd is dit. Ik kan je vertellen, dat komt goed. Lekker snel, twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je een maaltijd klaar, en ook nog eens minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

Lees meer »