Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 juni 2013 *

Zo maak je water cool!

Susan Aretz

Tijdens de social media club Den Haag, die ging over eten en social media (en waar ook Smulpaapje sprak) kwam het water initiatief 'Wataah' uit de VS aan de orde. 'Wataah' (water door een kind op z'n Engels uitgesproken) is een initiatief van een moeder met 2 kinderen die vond dat zij teveel suikerhoudende drankjes dronken. Recent onderzoek in Nederland bevestigt dat dat ook hier het geval is, zelfs bij peuters.

Wat echter het mooie aan het voorbeeld van 'Wataah' is, is dat in plaats van het alleen te constateren deze moeder het heft in eigen handen nam. Samen met haar zonen ontwikkelde zij flessen water voor kinderen, die door de doelgroep wèl cool werden bevonden. Inmiddels werken er 30 medewerkers bij Wataah en is het project door Michelle Obama geadopteerd.

Water is cool

De moraal van dit verhaal? Kleine initiatieven kunnen een heel eind komen! Daar weten wij bij Smulpaapje alles van ;-) Maar ook, laten we water drinken weer cool maken. En nee, dat hoeft niet persé met het drinken van water uit een fles. Onze cultuur is er (nog) niet naar om voor kinderen gebotteld water te kopen. Maar het mooie is, dat hoeft ook niet. Je draait de kraan open en voìla... wataaaaah!