Menu Vind Restaurant
* maandag 10 juni 2013 *

Weet jij wat je kind eet?

Susan Aretz

Smulpaapje gaat over kinderen en lekker (uit) eten. Maar soms kom je een bericht tegen over kindervoeding dat we bijna niet kunnen negeren. Zoals dit bericht, over de vijf grootste suikerbommen voor kinderen, op de site van Foodwatch.

We weten allemaal dat er een heleboel suiker in snoepgoed zit. Dus de nummer 1 zal niemand verrassen. Dat fruithagel, waar op de verpakking van staat dat 'vruchtensap' is gebruikt, echter bijna volledig (94%!!) uit suiker bestaat zal mening ouder verrassen.

Wat ons echter het meest achterover deed slaan, na een discussie op onze Facebookpagina, is dat we ontdekte dat het Voedingscentrum in haar suggesties voor een goed ontbijt een snee brood met vruchtenhagel aanbeveelt. Waarmee je kind de dag dus start met 94% suiker op zijn/haar boterham.

We gaan niemand vertellen wat hij wel of niet moet eten, maar we realiseren ons weer hoe belangrijk het is om goed de etiketten van producten te lezen en bewust te zijn van het feit dat producenten, met hun verpakking, als enig doel hebben het product aan ons te verkopen. En die informatie wilden wij jullie niet onthouden. Doe er je voordeel mee!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Dat kan op onze Facebookpagina of via Twitter!