Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 februari 2018 *

Weekmenu #9

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Met van die koude dagen is het fijn om ’s avonds echte winterse kost op tafel te zetten. Stamppotjes, maaltijdsoep, dat werk. Voordeel daarvan is dat veel van die gerechten lekker snel klaar zijn of heel goed zijn voor te bereiden.

Dus doen we deze week een winters weekmenu waar je lekker warm en blij van wordt. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Rendang met rijst
Maak dit stoofpotje in het weekend al klaar en je weet zeker dat je week snel en héél smakelijk begint!

Dinsdag                            Stamppot rauwe andijvie met een twist
Een van mijn favoriete stamppotjes. En zó klaar!

Woensdag                      Rijstsalade met paprika
Ideaal om na een middag sport- en hobbyclubjes heel snel aan tafel te kunnen.

Donderdag                      Maaltijdsoep met prei & worst
Een budgetvriendelijke en goed vullende maaltijdsoep, waar alles in zit wat je nodig hebt.

Vrijdag                           Zuurkoolschotel met worst
Als je wil al van te voren klaar te maken. En met een verrassing in de schotel verstopt.

Weekendtip                    Ontbijttaartjes
Alles waar je blij van wordt in één hartig ontbijttaartje

Boodschappenlijstje

Maandag

5 kruidnagels
1el gemalen nootmuskaat (of 1 hele nootmuskaat)
1-2el sambal oelek
4 sjalotjes
5 macademianoten
3 tenen knoflook
1,5 tl gemalen kurkuma (Koenjit)
Verse gember, in plakjes (ongeveer 2 cm) - toko
verse laos, in plakjes (ongeveer 2cm) - toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras - toko
2 kaneelstokjes
3 steranijs
1,5 blik kokosmelk (à 400ml per blik)
1el bruine basterdsuiker
1kg rundvlees, geschikt om te stoven

Dinsdag

1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper
1 flinke stronk andijvie, 500g
125g belegen geitenkaas
200g spekjes
Piccalilly (Picnic in the Park)

Woensdag

400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen)
1 ui
2teentjes knoflook
1el zonnebloemolie
zeezout
4 puntpaprika's
1el tomatenpuree
5 kleine, gekleurde tomaatjes
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie (naar smaak)

Donderdag

500g prei
Scheutje olijfolie
1el tomatenpuree
1el bloem
1L groentebouillon
1 grote pot witte bonen in tomatensaus (700g)
250g rookworst (van de slager)
vers gemalen zwarte peper

Vrijdag

1kg kruimige aardappels
scheutje melk
scheutje olijfolie (of boter
nootmuskaat
500g zuurkool
2-3el creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
2-3tl appelstroop
50g Panko gemengd met 100g gratineerkaas

Weekend

4 plakjes roomboterbladerdeeg
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
4 grote (kastanje)champignons
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier