Menu Vind Restaurant
* dinsdag 20 februari 2018 *

Weekmenu #8

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het is zo leuk om te horen dat jullie blij zijn met de inspiratie, in de vorm van deze wekelijkse menu's. Dat maakt het voor mij ook leuk om steeds een menu samen te stellen dat goed met een gezin te maken is, betaalbaar is en ook nog een beetje lekker snel op tafel staat. Ik hoop dat dat ook deze week weer gelukt is.

Want op het menu een pastasaus met flink wat groente, die zelfs de notoire groentehater lust (verstoppen is een kunst!) maar ook een ontbijtje dat past bij de koude dagen die eraan komen, een lekker vegetarisch gerecht en een stamppotje. Dat wordt weer smullen!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Spaghetti & meatballs
Als je kinderen hebt die niet van zichtbare groente houden, dan is dit een ideale verstopsaus. Die kun je ook de dag ervoor al klaar maken als je wilt!

Dinsdag              Foe yong hai
Een super snel en makkelijk gerecht dat je hierna nooit meer bij de Chinees afhaalt. Maak er rijst of nasi bij om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Woensdag         Snelle roerbak met noodles
Een fijn budget recept dat ook nog eens zó klaar is. Win, win dus!

Donderdag        Honingmosterd kip met sperzieboontjes
Een fijne eenpansmaaltijd, waar je aardappeltjes of lekker vers brood bij serveert.

Vrijdag                Bloemkoolstamppot met salami
We sluiten de week af met een makkelijke, snelle en vooral lekkere stamppot.

Weekendtip       Kaiserschmarnn
Om het weekend – dat flink koud wordt – geheel in sfeer met een stevig & wintersportachtig ontbijtje te beginnen.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Dinsdag (recept voor 2 personen, verdubbel voor gezin)

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons\
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman

Woensdag

400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ - 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
noodles (of rijst)
optioneel gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)

Donderdag

6 drumsticks
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
1 sinaasappel
500g sperziebonen
Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)

Vrijdag

1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook
 

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier