Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 februari 2018 *

Weekmenu #7

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Laten we eens een reisje rond de wereld doen in smaken. Want er zijn over de wereld zo veel onverwacht lekkere én kindvriendelijke smaken te ontdekken, waar je wellicht in eerste instantie niet aan zou denken om die thuis te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan een makkelijke milde curry uit India, een Arabische couscous, of Aziatische noodles. Maar zeker ook een ouderwetse schnitzel. Het wordt weer smullen deze week!

Smulpaapje familieweekmenu

Maandag           kikkererwtencurry met spinazie
Vegetarisch, maar je mist geen seconde dat je geen vlees of vis eet. Probeer maar!

Dinsdag             couscous met kip en granaatappel
Wil je het nóg makkelijker, kies dan voor reguliere couscous. Maar eigenlijk is er geen lekkerdere couscous, dan deze!

Woensdag         Noodles met garnalen
Snelle, makkelijke noodles en als je niet van garnalen houdt kies je gewoon voor kip

Donderdag        Schnitzel met gebakken aardappeltjes
Dubbelgepaneerd, want dat is toch echt het lekkerst. Je favoriete groente erbij en klaar ben je!

Vrijdag               Warme kipsalade met de lekkerste satésaus
Alleen al vanwege de satésaus wil je dit gerecht maken, zo gaan zelfs de groentenoodles er zonder probleem in!

Weekendtip       Appelrondo’s voor bij de koffie
Of je nou bezoek krijgt of niet, deze zelfgebakken appelrondo’s zijn altijd lekker!

Boodschappen, per dag van het weekmenu

Maandag

2el olie
1 ui
1teen knoflook
gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
1el pindakaas (ik gebruikte kokos/amandel van Pip & Nut)
400g verse spinazie

Dinsdag

1 pot Berkouks couscous à 475g (ik gebruikte die van Nadia & Merijn Souq)
400g scharrelkippendijen
1tl Ras el Hanout (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1el olijfolie
2-3el Argan olie (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1 granaatappel
100g feta
platte peterselie
zout & peper
250ml kippenbouillon
verder nodig: stoompan

Woensdag

1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus, ik gebruik Kikkoman minder zout
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
300g spitskool
200g taugé
175 champignons
200g tijgergarnalen

Donderdag

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie
Aardappeltjes, om te bakken
Groente, naar keuze

Vrijdag

4 kippendijen
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Weekendtip

80g witte basterdsuiker
125g boter
160g bloem
1tl bakpoeder
snuf zout
100g amandelspijs (ik gebruikte die van dr. Oetker)
1/2 ei
2 appels
2el suiker
3el abrikozenjam

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier