Menu Vind Restaurant
* donderdag 20 december 2018 *

Weekmenu #51

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Een makkelijk en lui weekmenu was jullie verzoek. Dat gaan we uiteraard regelen. Nu vallen er komende week natuurlijk wel twee Kerstdagen tussen, maar voor wie geen zin heeft om die dagen uitgebreid te koken staan er twee lekkere, maar wel feestelijke gerechten in.

Wie wel nog last minute kerstinspiratie zoekt, kijkt gewoon even hier. Wie weekmenu inspiratie zoekt klikt nu verder!

Smulpaapje easy weekmenu

Maandag           Paddenstoelenragout met rijst
Wij aten vroeger traditioneel kippenragout op Kerstavond, deze paddenstoelenragout is nét iets minder bewerkelijk!

Dinsdag              Risotto met zalm & kaaskrokantjes
Een simpel te maken, maar decadent lekker gerecht.

Woensdag         Geglaceerde varkenshaas
Weinig moeite, maar het resultaat is watertandend lekker

Donderdag        Verse champignonsoep
Na de kerstdagen is het een prima moment om even een balansdagje in te lassen. Verse soep staat dan ook op het menu!

Vrijdag                Rijstsalade met kip
Een maaltijd die lekker snel en zonder teveel gedoe op tafel staat.

Weekendtip      Stoofpeertjes taart
Niet gemaakt met de kerstdagen? Dan kun je nu alsnog de blits maken met dit heerlijke taartje

Boodschappenlijstje

Maandag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena
Erbij: rijst naar keuze

Dinsdag
250g risottorijst (ik gebruikte Carnaroli risottorijst )
1ui
1teentje knoflook
2el neutrale olie
500ml visbouillon (zelfgemaakt, of van bouillonblokjes)
200ml witte wijn
zwarte peper
klont roomboter
4x 150g zalmfilet (met huid)
scheutje clementine olie (Foodelicious)
100g geraspte Parmezaanse kaas

Woensdag
4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico
groente & bijgerechten naar keuze

Donderdag
1 sjalotje
teentje knoflook
Scheutje neutrale olie
1,5L paddenstoelenbouillon (of gebruik groentebouillon)
2 aardappels (+/- 200g netto gewicht)
2el kruidenkaas
500g gemengde champignons
(Ik gebruikte een combi van gewone, kastanje en shitake paddenstoelen)
klont roomboter
Gedroogde tijm

Vrijdag
1 blik bonen (à 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (à 250g) Tilda
4 kippendijen, zonder bot/vel
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus

Weekendtip
3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
135g zachte roomboter
100g lichte basterdsuiker
2 eieren (L)
1tl vanille extract
175g bloem
1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
1tl bakpoeder

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier