Menu Vind Restaurant
* vrijdag 14 december 2018 *

Weekmenu #50

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Zijn jullie ook al druk met de voorbereidingen voor het kerstmenu? Wij gaan onverwacht toch een avond een kerstdiner doen, hoewel ik me had voorgenomen niet te koken. Gelukkig ga ik komende week weer boodschappen doen in Lille, dus ik vermoed dat het menu een Frans tintje krijgt…

Het weekmenu van deze week is trouwens geïnspireerd op ons eigen weekmenu. Met een ovenschotel die lekker voor te bereiden is, een lichte Oosterse maaltijd en een makkelijke afsluiter van de week. Fijn weekend!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Lasagne bolognese
Ik maak ‘m op zondag klaar, zodat ‘ie vandaag alleen nog maar in de oven hoeft. Makkelijk én lekker

Dinsdag                            Snelle vega Pad Thai
Even een lichte Oosterse maaltijd tussendoor, voor de balans. Maar vooral omdat ‘ie super lekker is.

Woensdag                       Vegaburger met ovenaardappeltjes & broccolisalade
In werkelijkheid hebben wij vandaag Kerstdiner op school, maar dit is een van de favoriete maaltijden van onze dochter. Simpel AGV’tje, maar dan V voor vega 😉

Donderdag                      Kippensoep met gember
Een van mijn favoriete soepen als het koud is.

Vrijdag                             Boerenomelet met brood
Maak de restjes groente van deze week op, koop lekker vers knapperig brood voor erbij en klaar ben je!

Weekendtip                    Christmas Cake
Mocht je ‘m in het Kerstmenu gemist hebben, deze Christmas Cake is een super leuk project om dit weekend op te pakken.

Boodschappenlijstje

Maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt (hoh of rund)
200ml witte wijn
2el tomatenpuree
300ml passata
200ml water
100ml melk.
100g Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
1 doosje verse pastavellen

Dinsdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda's

Woensdag
1 flinke stronk broccoli
8 plakjes bacon
½ rode ui
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten
175g appelblokjes
100g feta
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad

Donderdag
1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g
1 zak fijne soepgroente (à 200g)
1 paprika
½ limoen

Vrijdag
1 prei
1 rode paprika
1 lenteui
2 handjes geraspte kaas, naar keuze
6 eieren

Weekendtip
250g krenten
250g rozijnen
200g gedroogde abrikozen
125g gedroogde kersen
125ml rum (ik gebruikte Union 55)
175g bigareux
100g geconfijte sinaasappel
65g blanke amandelen
275g bloem
½ tl zout
½ tl nootmuskaat
¾ tl mixed spice (die je ook zelf kunt maken door 2el kaneel te mengen met 1el nootmuskaat, 1tl gember en 1tl kruidnagel. Neem van dat mengsel vervolgens ¾ tl voor dit recept)
400g zachte boter
400g lichtbruine basterdsuiker
5 eieren
1el suikerstroop
1 sinaasappel en 1 citroen
1 rol witte fondant

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier