Menu Vind Restaurant
* woensdag 31 januari 2018 *

Weekmenu #5

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het is grappig om met enige regelmaat door je eigen site te grasduinen en nog steeds recepten te ontdekken die ook jaren nadat ik ze gemaakt heb nog even lekker zijn. Het was dan ook niet zo’n moeite om weer een lekker weekmenu samen te stellen.

En slinger dit weekend even de oven aan, voor een slow roast. Daar ga je dagenlang plezier van hebben. Dat beloof ik je. De rest van de week is, zoals je inmiddels gewend bent, makkelijk en snel!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag            pulled pork met rijst & groente
Maak het vlees zondag overdag alvast klaar. Wij eten h dan et de dag erna vaak met gekookte rijst en bijvoorbeeld boontjes. Maar ook gewoon in een (pita)broodje met een salade of rauwkost erbij is het heerlijk!

Dinsdag              Spaghetti met gehaktballetjes
In een half uur aan tafel. Ideaal dus voor een doordeweekse pastamaaltijd.

Woensdag         Stamppot rauwe andijvie
Een van de weinige stamppotten die ik wél lekker vind 😉 en lekker snel klaar ook!

Donderdag        Doperwtenpuree met vis
Een toegankelijke manier om lekker vis te eten, zeker in combinatie met de verrassende puree

Vrijdag               Eenpansmaaltijd met snijbonen
Heb je nog pulled pork over van maandag? Dan heb ik een super lekkere manier voor je om die op te maken. Maar ook vega is deze eenpansmaaltijd smullen!

Boodschappen voor dit weekmenu, per dag

Maandag

2,5kg varkensprocureur - van een goede slager, dat maakt écht het verschil!
20g geraspte verse gember
5el rijstwijn
5-6tl 5 spice kruiden (o.a. bij AH)
3,5el honing
3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Zelfgemaakte flatbreads – het recept vind je hier of gebruik pita/hamburgerbroodjes
1 potje hoisinsaus (o.a. bij de toko)
1komkommer
1 bosje lente-ui

Dinsdag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Woensdag

1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper)
1 flinke stronk andijvie van ongeveer 500g
125g belegen geitenkaas
200g spekjes

Donderdag

1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt
1kg kruimige aardappel
1 flinke tl mierikswortel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Vrijdag

1 ui
1 teen knoflook
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork van maandag

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier