Menu Vind Restaurant
* donderdag 29 november 2018 *

Weekmenu #48

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Terwijl ik dit weekmenu samenstel krijg ik trek en pas ik accuut mijn eigen weekmenu voor volgende week aan. Want die pasta met romige tonijnsaus heb ik al té lang niet meer gegeten en is zo lekker snel klaar. Toch handig, zo'n wekelijks 'wat eten we vandaag en volgende week' momentje.

Voor jullie dus, naast die lekkere pasta, nog heel veel meer lekkers Waaronder een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, maar ook een snelle Oosterse maaltijd. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Ovenschotel met vis & paprikapuree
Mogelijk de lelijkste foto op de site ooit, maar gelukkig wel echt héél lekker! En super voor te bereiden.

Dinsdag              Spruitjes met pompoen
We laten de oven lekker het werk voor ons doen vandaag!

Woensdag         Pad Thai met tofu
Snel aan tafel vandaag? Dat gaat met deze Pad Thai zéker lukken

Donderdag        Snelle kippensoep met gember
Geen beter medicijn tegen gure dagen dan een dampende kop zelfgemaakte kippensoep!

Vrijdag               Pasta met romige tonijnsaus
Geen betere afsluiting van de week dan een bord vol romig comfortfood.

Weekendtip      Speculaaswafels met kaneelboter
Het Sinterklaasfeest is pas écht compleet met deze speculaaswafels

Boodschappenlijstje

Maandag
4 paprika’s, kleur naar keuze
1kg kruimige aardappelen
500g broccoli
500g vis, in blokjes. Soort naar keuze
75g bloem
75g boter
400ml melk
2-3el grove Zaanse mosterd
½ tl nootmuskaat
7el Panko

Dinsdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

Woensdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

Donderdag
1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g,
1 zak fijne soepgroente (à 200g)
1 paprika
1 limoen

Vrijdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water,

Weekendtip
4 eieren
75g witte basterdsuiker
100g donkere basterdsuiker
250ml melk
350g bloem
3tl speculaaskruiden
2tl bakingsoda
2tl bakpoeder
125ml zonnebloemolie
60g zachte roomboter
½ tl kaneel
40g maplesyrup (of honing)

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier