Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 november 2018 *

Weekmenu #47

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Mogen we al heel langzaam gaan nadenken over Sinterklaas toetjes of andere lekkernijen om tijdens pakjesavond te serveren? Ja wel hé. Ze staan als suggestie alvast in dit weekmenu, maar zijn ook komende week gewoon lekker hoor!

Verder maken we lekkere sticky kip en toveren we ook de befaamde kip cashew weer eens uit de hoge hoed. Daarnaast natuurlijk, zoals altijd, ook een fijn vegagerecht en vergeten we ook de makkelijke pasta niet. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Sticky drumsticks
Zet zondagavond al in de marinade en geniet vandaag in een halfuurtje van de lekkerste kleverige drumsticks met rijst en groente.

Dinsdag              Pasta met pompoen
Een vegetarische pastasaus, bomvol groente!

Woensdag         Kip Cashew met rijst
Een milde, zelfgemaakte kip cashew. Daar heb je, nadat je deze hebt geproefd, geen pakje meer voor nodig!

Donderdag        Mexicaanse wraps met chili
In eetbare bakjes, dus vanavond lekker met de handen eten. Olé!

Vrijdag                Zelfgemaakte erwtensoep
Voor mij is deze soep onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Maak nu alvast een extra grote pan, vries wat overblijft in en je pakjesavond is qua eten alvast geregeld!

Weekendtip      Sinterklaastoetje met kruidnootjes
Als we dan toch in Sinterklaassfeer blijven, maak dan dit weekend ook eens deze lekkere Sinterklaas vlaflip.

Boodschappenlijstje

Maandag
800g drumsticks
4el sojasaus
4el honing
2el oestersaus
1tl geraspte gember
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
350g Japanse wokgroente (oa AH)
1el oestersaus
1tl sesamolie
Zilvervliesrijst

Dinsdag
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
zout en peper
Parmezaanse kaas, geraspt

Woensdag
500g kippendijen
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika
1 grote ui
lente-uitjes,
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie
Zilvervliesrijst voor erbij

Donderdag
8 bloemtortilla’s
1 ui
1 teen knoflook
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika
100g haricots verts
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 little gem
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Vrijdag
900g spliterwten (AH)
3L water
4 bouillonblokjes (rund)
1 pot fond (rund)
5 laurierblaadjes (gedroogd)
1 kleine knolselderij
1 kleine winterwortel
1 prei
1kg varkensvlees (o.a. hamstuk, varkensstaart en/of karbonade)
1 – 1 ½ grote rookworst
peterselie (platte), grof gesneden

Weekendtip
Yoghurt
Vanillevla
Handje kruidnoten
Mandarijnpartjes

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier