Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 november 2018 *

Weekmenu #46

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het zijn drukke weken, met de voorbereidingen van mijn kant voor jullie kerstgerechten. Naast dat we die thuis allemaal proeven en opeten (want yay! ze zijn me toch een potje lekker!) kook ik deze dagen dan voor de rest super simpel en snel.

Dit weekmenu is ideaal dus voor iedereen die, net als wij, lekker snel aan tafel wil maar niet wil beknibbelen op smaak. Deze week ook extra aandacht voor koken uit de voorraadkast, want vergeet niet hoeveel lekkers daar vaak mee te maken valt!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Warme linzensalade met knolselderij
Of je deze winterse salade nu combineert met vis of vlees, het is super lekker én voedzaam

Dinsdag              Hete bliksem met cajun speklapjes
Een ouderwetse stamppot in een nieuw, budgetvriendelijk, jasje.

Woensdag         Oosterse boontjes met rijst
Een simpele en kindvriendelijke manier om Oosterse boontjes te eten.

Donderdag        Pasta met boerenkool & citroenpesto
Een lekkere, snelle pasta die uitstekend in deze tijd van het jaar past

Vrijdag                Makkelijke maaltijdsoep
Extra lekker als je er aan het eind ook nog gehaktballetjes bij doet. Knapperig brood erbij en klaar ben je. Tijd voor weekend!

Weekendtip      Bagel met roomkaas & serranoham
Een heerlijke start van je weekend krijg je met deze verrassende bagel

Boodschappenlijstje

Maandag
450g knolselderij (netto gewicht)
1 oranje paprika
1el neutrale olie
1 blik linzen (à 400g)
1teen knoflook
1 el mango azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout & peper

Dinsdag
1,5kg aardappelen
100ml halfvolle melk
40g (room) boter
Zout, peper en nootmuskaat
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
4tl Cajunkruiden

Woensdag
1kg sperziebonen
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes

Donderdag
100g boerenkool
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
1 citroen (eerst goed schoon boenen)
120ml extra vierge olijfolie
400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

Vrijdag
1el neutrale olie
5 stengels bleekselderij
1 ui
1teen knoflook
5 (oer)wortels
1 blik San Marzanotomaten
1tl gemalen komijn
1tl oregano
½ tl gerookt paprikapoeder
2 tomaten
1 pot vleesfond
500ml runderbouillon
Handje snijbonen
1 winterwortel
1blik zwarte bonen (400g)
optioneel: gehakt voor gehaktballetjes

Weekendtip
2 plakjes Serranoham
1el naturel roomkaas
1 verse bagel, naar keuze
1 gele kiwi

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier