Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 november 2018 *

Weekmenu #45

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Als ik, zoals deze week, in het buitenland zit zorg ik eigenlijk altijd dat de vriezer vol zit zodat er thuis ook gewoon lekker gegeten wordt en er alleen maar opgewarmd hoeft te worden (herkenbaar?). En ja, dan eten ze thuis dus ook gewoon aan de hand van een weekmenu.

Een aantal van die gerechten zitten deze week ook in het weekmenu, gewoon omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn of juist super snel klaar zijn. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Mexicaanse roerbakschotel
In no time op tafel en goed gevuld. Restjes kunnen evt. de dag erna ook nog in een tortillawrap!

Dinsdag              Kipstoofpotje met Turks brood
Maak ‘m op je gemak in het weekend en geniet vandaag van niet alleen nóg meer smaak maar van ook lekker snel aan tafel.

Woensdag         Pasta spruitjes
De absoluut favoriete pasta van onze dochter. En hoe fijn, klaar in een kwartiertje!

Donderdag        Zuurkoolschotel uit de oven
Makkelijk voor te bereiden of op de dag zelf te maken. Restjes zijn de dag erna nóg lekkerder of vries het in voor later gemak!

Vrijdag                Hartige pannenkoek met spinazie
Ik vermoed zo dat ze bij ons thuis gewoon pannenkoeken met spek maken vandaag, maar dit is een nét iets gezondere variant.

Weekendtip      Ontbijttaartje
En om te vieren dat ik vandaag weer thuis ben, ons favoriete ontbijt in de vorm van een taartje!

Deel je wat je maakt?

Ik vind het super tof om terug te zien welke gerechten jullie van me maken. Of dat nu uit het weekmenu is of andere recepten van de site. Als je ze online plaatst wil je me dan taggen met #Smulpaapjekookt of tag me (op Facebook en Instagram) in je foto. Super leuk!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen(à 400g)
1 blik mais(à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst

Dinsdag
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen
100ml vers sinaasappelsap
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember
2 uien
3 tenen knoflook
verse gember
2 courgettes
1 prei
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
400ml kippenbouillon

Woensdag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
350g Orechiette pasta

Donderdag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
zout en peper
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas,

Vrijdag
350g bloem
250ml melk
1 ei
Doosje kastanjechampignons
olijfolie
teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola
(voor een mildere variant gebruik je bijvoorbeeld 100g kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
250g diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen, kort geroosterd in droge koekenpan
optioneel: geraspte kaas

Weekendtip
4 plakjes roomboterbladerdeeg
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager
4 grote (kastanje)champignons
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier