Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 oktober 2017 *

Weekmenu #44

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

De nazomer zit erop. Hoewel dat qua weer natuurlijk jammer is, biedt het ook wel weer de gelegenheid om heel veel lekker comfortfood te koken. Gerechten die je in een grote pan op tafel zet en waar je met het hele gezin van geniet.

Deze week dan ook een lekkere stoofschotel, goed gevulde maaltijdsoepen maar ook lekkere snelle pasta’s en natuurlijk iets lekkers voor in het weekend. Het nieuwe Smulpaapje weekmenu staat voor je klaar!

Maandag           Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Dit is zo’n slowfood gerecht dat je in het weekend al klaarmaakt waardoor het op maandag eigenlijk alleen maar nóg lekkerder is.

Dinsdag              Gnocchi met spinazieroomsaus
Gebruik je kant & klare gnocchi, dan zit je vandaag in een mum van tijd aan tafel

Woensdag         Maaltijdsoep met savooiekool & bonen
Een rijk gevulde maaltijdsoep waar echt alles in zit waar je blij van wordt!

Donderdag        Stamppot bloemkool
In nog geen half uur aan tafel, met dit onverwachte stamppotje

Vrijdag                Noodles met spitskool, shitake & homemade roerbaksaus
Fast food Friday zit ‘m vandaag vooral in het feit dat je in nog geen kwartier aan tafel zit om te genieten van een heerlijke roerbak met zelfgemaakte roerbaksaus. Wat wil je nog meer?

Weekendtip      Vijgencake
Verse vijgen zijn nog heel even verkrijgbaar, dus pak dat moment en maak dit week deze heerlijke cake

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

350g stoofvlees (ik gebruikte riblap), in blokjes
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

Dinsdag

2x 400g kant en klare gnocchi
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas
150ml creme fraiche
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas

Woensdag

1 ui
2 paprika’s
1el olie
350g boerensoepgroente
2 tenen knoflook
½ savooiekool
1 pot rundvleesfond (380ml) + 1 pot water
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik cannellinibonen (310g)
300g rundergehakt
150g pasta, naar keuze
zout, peper
½ citroen

Donderdag

1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook
versgemalen zwarte peper

Vrijdag

125ml sojasaus (ik gebruikte Kikkoman, minder zout)
125ml kippenbouillon
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal
40g suiker
sap van 1 limoen
1el sesamolie
2el maizena
100g shitake
100g kastanjechampignons
400g spitskool
150g wortel
1teen knoflook
2cm verse gember
125g taugé
200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

Weekendtip

6 grote rijpe vijgen
125ml maple syrup
55g zachte boter
2 eieren
125g roggemeel
125g bloem
2tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl bakingsoda
½ tl zout

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier