Menu Vind Restaurant
* woensdag 31 oktober 2018 *

Weekmenu #44

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Allereerst dankjewel voor al jullie reacties op mijn vragen over het weekmenu vorige. Super om te lezen hoe het als inspiratie dient voor jullie eigen weekmenu. En helemaal te gek dat sommigen van jullie het met enige regelmaat zelfs in zijn geheel koken.

Deze week weer volop nieuwe inspiratie, met heel veel gerechten waar hopelijk iedereen in jouw gezin blij van wordt. Lekker najaarskost, want brrrr wat is het toch wennen die kou.

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Gebakken spek met rijst
Een supersnel Japans gerecht, dat je écht een keer moet proberen!

Dinsdag                            Groene pasta met boontjes
De pesto kun je eventueel al eerder klaarmaken, dan zit je vanavond alleen maar nóg sneller aan tafel

Woensdag                       Broccolistamppot met pijnboompitjes
Een makkelijke en snelle stamppot waar iedereen blij van wordt.

Donderdag                      Hartige taart met pompoen en brie
Met één flespompoen kun je twee dagen heerlijk en gevarieerd eten. Dit maken we er vandaag mee.

Vrijdag                              Pompoenpasta met spinazie
En omdat we niks verspillen gebruiken we vandaag het tweede deel van de pompoen voor deze heerlijke pasta!

Pretzels

Weekendtip                    Zachte pretzels
Komende week zit ik in Berlijn, met volop verse pretzels. Zó lekker. Maar je maakt zo ook gemakkelijk zelf, een heerlijk weekendprojectje.

Deel je wat je maakt?

Ik vind het super tof om terug te zien welke gerechten jullie van me maken. Of dat nu uit het weekmenu is of andere recepten van de site. Als je ze online plaatst wil je me dan taggen met #Smulpaapjekookt of tag me in je foto. Super leuk!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag
400g varkensbuik, zonder zwoerd - liefst van de slager
60g verse gember
6el sojasaus
6el Mirin
4el sake
1el ketchup
1tl sesamolie
1el zonnebloemolie
½ spitskool
150g taugé
2 bosuitjes
geroosterd sesamzaad
voor erbij: rijst naar keuze

Dinsdag
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier https://www.smulpaapje.nl/blog/walnotenpesto/
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes

Woensdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

Donderdag
1 rol deeg voor hartige taart
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Vrijdag
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)

Weekendtip
300g bloem
2el suiker
7g gist
¾ tl zout
225ml handwarme melk
Om te bestrijken 1 ei losgeklopt met 1el water
Topping: maanzaad, sesamzaad, honing losgeroerd met wat mosterd, gedroogde ui

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier