Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 oktober 2018 *

Weekmenu #43

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Waar ik zo benieuwd naar ben, als jij dit weekmenu leest, is welke gerechten jou het meeste aanspreken? Welke inspiratie haal je uit het weekmenu? Maak je het menu in zijn geheel? Kies je er jouw (gezins)favorieten uit? Stel je überhaupt een weekmenu op? Wil je het me eens laten weten?!

Wij maken een weekmenu, nog steeds, om in één keer boodschappen te doen en dan de rest van de week vers en snel aan tafel te kunnen. Met nog altijd een beetje speelruimte voor onverwachte momenten. En zo’n weekmenu zit er dan als volgt uit…

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Pasta stroganoff
De klassieker, beef stroganoff, toverde ik om tot een makkelijke en lekkere pastasaus. Wil je die in het weekend voorbereiden, dan kan dat!

Dinsdag                            Zuurkoolschotel met kerriegehakt
Yes, eindelijk dalen de temperaturen en kunnen we deze zuurkoolschotel op tafel zetten!

Woensdag                       Maaltijdsoep met witte bonen
Een budgetvriendelijke, maar super goed vullende én heerlijke maaltijdsoep.

Donderdag                      Paddenstoelenragout met rijst
Deze moét je een keer gemaakt hebben. Zó lekker!

Vrijdag                              Zoete kip met roerbakgroente
Als improviseren leidt tot een supersnelle en oh zo lekkere afsluiter van de week.

Weekendtip                    Toast met gebakken champignons
Een all time favorite van de Engelsen, en een van mijn lievelingslunchgerechten voor het weekend.

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

Maandag
2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika
1 ui
1 prei
250g kastanjechampignons
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayennepoeder
Tagliatelle

Dinsdag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze

Woensdag
500g prei
Scheutje olijfolie
1el tomatenpuree
1el bloem
1L groentebouillon
1 grote pot witte bonen in tomatensaus (700g)
250g rookworst (liefst van de slager)

Donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena + 5el kookvocht
Erbij: rijst naar keuze

Vrijdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ - 1 el sojasaus

Weekendtip
4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen
verse tijm
½ el neutrale olie
roomboter

2 reacties

Reactie van Claudette

Ik maak een weekmenu voor ma-vr om zo te proberen 5 dagen redelijk gezond en niet te ingewikkeld te eten, za-zo zijn flexibel. Door dit weekmenu 2x per week boodschappen doen, en daarnaast een keer bakker en kaasboer. Inspiratie voor weekmenu is combi van aanbiedingen supermarkt, voorraad in huis en onze agenda voor doordeweeks.

Reactie van Saskia

Hi Susan,

Allereerst dank je voor je weekmenu's. Ik haal er veel inspiratie uit. Wij werken sinds ons zoontje mee eet ook met weekmenu's (soms deel ik dit instagram). De boodschappen halen we in 1x, zo zijn we door de weeks redelijk op tijd met eten. Soms kook ik een aantal gerechten vooruit zodat het aleen nog opgewarmd hoeft te worden in de pan. Qua inspiratie haal ik de gerechten overal een beetje vandaan. Ik kijk bij verschillende weekmenu's, waaronder standaard die van jou, wat mij voor die week aanspreekt. Daarnaast kijk ik ook voor inspiratie op foodblogs, pinterest, mijn verzameling kookboeken. En uiteraard mij eigen creaties. Ik maak niet altijd exact wat er in het recept staat, soms wat meer kruiden dan aangegeven of extra kruiden. Ook kan het zijn dat ik recepten met elkaar combineer. Ik maak het mijzelf niet makkelijk want wij eten geen week hetzelfde, geen standaard pasta dagen etc. Ik vind het te leuk om recepten te zoeken en te proberen. Gelukkig ons zoontje ook. Jouw spruitjes met rijst (ketjap en kip) recept is al wel vaker langs gekomen. Daar smullen van.

Groeten Saskia

Reactie formulier