Menu Vind Restaurant
* woensdag 17 oktober 2018 *

Weekmenu #42

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Je weet dat het officieel herfst is – hoewel het weer de laatste tijd anders doet vermoeden – als er op de site volop wordt gezocht naar spruitjesrecepten. Een van de favoriete groente van onze dochter. En ook bij jullie in trek. Dus die nemen we dan meteen op in dit nieuwe weekmenu.

Verder in dit weekmenu; een snelle pasta (altijd fijn!), een gerecht om dit weekend alvast klaar te maken (maak meteen twee keer zoveel en gooi de helft in de vriezer!) en een lekkere weekendtip. Smakelijk alvast weer!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Spaghetti bolognese
De saus maak je in het weekend, zodat je de eerste dag van de week in minder dan een kwartier aan tafel kunt!

Dinsdag                            Spruitjes & kip uit de oven
Alles op een bakplaat, je handen even vrij en daarna heerlijk samen aan tafel!

Woensdag                       Minestrone soep
Op woensdag, na een middag racen voor clubjes en sport, is een goed vullende soep een uitkomst!

Donderdag                      Hele Dorade uit de oven
Ja, ook op een doordeweekse dag kun je geweldig verse vis eten. Halfuurtje in de oven en klaar!

Vrijdag                              Italiaans stamppotje
Een makkelijke afsluiter van de week en voor ons het begin van de herfstvakantie! Nog tips nodig voor de herfstvakantie? Kijk dan hier!

Weekendtip                    Dutch baby met vers fruit
Een lekker begin van de herfstvakantie komt in de vorm van het favoriete ontbijt (één van de favorieten) van onze dochter

Boodschappenlijstje

Maandag
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje

Dinsdag
4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes
3 pastinaken (500g)
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie )
1 sinaasappel
1el sojasaus

Woensdag
1 ui
1teen knoflook
2el olie
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 oranje paprika
1 prei
½ courgette
1L groentebouillon
1blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap
1 pot bonenmix (HAK)
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 gedroogd worstje
(kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

Donderdag (recept voor 2 volwassen eters)
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
olijfolie
groente & aardappeltjes naar keuze voor erbij

Vrijdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami,

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp (1 grote sinaasappel)
40g boter

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier