Menu Vind Restaurant
* donderdag 11 oktober 2018 *

Weekmenu #41

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Je vindt op Smulpaapje een enorme hoeveelheid aan reviews van kookboeken. Door de jaren heen ben ik de tel kwijt geraakt hoeveel kookboeken er zijn verschenen en door mij zijn gerecenseerd. Tijd dus om eens een kookboekrecepten weekmenu samen te stellen.

Een kleine selectie uit een aantal van mijn favoriete kookboeken, omgetoverd tot een fijn en lekker weekmenu. Wie staan er in?!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Ierse carbonara van Yvette van Boven (uit Home sweet home)
Volgende week verschijnt haar nieuwste ovenkookboek, waar ik me nu al op verheug, maar deze snelle & makkelijke pasta is een mooi begin van deze week! Dit recept is overigens niet geschikt voor zwangeren en héle jonge kinderen.

Dinsdag                            Groentenoodles met de lekkerste satésaus van Donal Skehan (uit Vers)
We blijven een beetje in Ierland, want Donal is Iers (net als Yvette) maar dit gerecht is dat absoluut niet. Maar ik verzeker je, zo lekker heb je nog nooit groentenoodles gegeten!

Woensdag                       Hummus van Jigal Krant (uit TLV)
Lekkerder dan deze hummus heb ik nog niet gemaakt. Garneer met kortgebakken boerenkool (zoals in dit recept https://www.smulpaapje.nl/blog/hummus-bowl-met-cavalo-nero/) of je eigen favoriete toppings. Of dip gewoon met brood. Smullen!

Donderdag                      Pasta met geheime balletjes van Jamie Oliver (uit Jamie kookt Italië)
Een recept van Jamie Oliver mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Deze is uit zijn laatste boek!

Vrijdag                              Kip cashew van Danny Jansen (uit Zoals alleen oma dat kan)
Het boek heb ik ondertussen aan iemand cadeau gedaan, maar gelukkig staat dit recept nog steeds op Smulpaapje. Zó lekker!

Weekendtip                    Burittobowl van Denise Kortlever (uit All day Bowls)
Uit drie prachtige boeken is het lastig kiezen, maar dit is zo onwijs lekker. Heerlijk weekend comfortfood!

Boodschappenlijstje

Maandag
300g boerenkool, fijn gesneden (ik kocht een zak kant & klaar)
500g spaghetti
200g spekblokjes
2 kleine tenen knoflook
2 eidooiers
2 eieren
250ml slagroom
75g parmezaanse kaas

Dinsdag
4 kippendijen, in reepjes
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Woensdag
250g gedroogde kikkererwten (hoe kleiner, hoe beter)
2x 5g bakingsoda
2 tenen knoflook
275g tahini (technina)
1 – 1 ½ citroen
1tl zout

Donderdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knofloo
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta
Parmezaanse kaas

Vrijdag
500g kipfilet (ik gebruikte kippendijen)
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika
1 grote ui
lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie

Weekendtip
4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
2 limoenen
1 blik chilibonen (à 400g)
1 grote avocado
½ rode ui
3 cherrytomaatjes
2el zure room
200g quinoa
150g chorizo
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier