Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 oktober 2018 *

Weekmenu #40

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

weekmenu

Vergeet alles wat ik heb gezegd over “ha, lekker het is weer najaar” Te vaak natregenen en de verwarming weer aan en ik verlang intens terug naar de zomer. Herkenbaar? 😉

Gelukkig heeft het najaar qua eten dan weer wel heel veel fijns te bieden. En een aantal van die lekkere gerechten zitten in dit herfstige weekmenu.

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Spaghetti Bolognese
Maak de saus in het weekend, want het is een echt slowfood gerecht. Daar wordt het maandag dan weer een fastfoodgerecht van, omdat je zó aan tafel kunt!

Dinsdag              Snelle stamppot met bloemkool
Een hele bloemkool verdwijnt in dit snelle en gezonde stamppotje!

Woensdag         Maaltijdsalade met boerenkool & pompoen
Dat je ook met kinderen maaltijdsalades kunt eten laat ik je heel graag met dit recept zien.

Donderdag        Maaltijdsoep met bonen
Ik hou er zo van, een grote dampende pan soep op tafel waar álles in zit.

Vrijdag                Frittata met courgette
Snel & makkelijk aan tafel, dat kan met een frittata. Andere groente over deze week? Gebruik ze lekker in plaats van de courgette.

Weekendtip      Lemoncurd & kaneel scones
Of je ze nu voor het ontbijt maakt (ze zijn echt zó klaar!) of serveert bij de thee, scones zijn áltijd een goed idee!

Boodschappenlijstje voor het weekmenu

Maandag
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje
350g spaghetti

Dinsdag
1kg aardappels (kruimig)
1 grote bloemkool
100g geitenkaas met rozemarijn
1-2el Zaanse mosterd
scheut melk
voor erbij: (vega) rookworst

Woensdag
350g pompoen
300g gekookte bietjes
200g sojaboontjes (diepvries, toko)
75g feta
50g boerenkool
250g gare zilvervliesrijst (ik gebruikte Tilda)
2el lekkere olijfolie
1el citroenazijn

Donderdag
1 ui
2 paprika’s
1el olie
350g boerensoepgroente
2 tenen knoflook
½ savooiekool
1 pot rundvleesfond (380ml)
1 pot runderbouillon (350ml)
1 blik cannellinibonen(310g)
300g rundergehakt
150g pasta, naar keuze
1 citroen

Vrijdag
2 courgettes
2 takjes munt
1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tomaat
100g feta
6 eieren

Weekendtip
500g zelfrijzend bakmeel
60g lichte basterdsuiker
1tl kaneel
40g koude boter
250ml halfvolle melk
 lemon curd

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier