Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 september 2017 *

Weekmenu #39

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ook met een gezin aan tafel kun je prima Vietnamees eten, dat laat ik je in dit weekmenu graag zien met een eenvoudig gerecht voor Vietnamese gehaktballetjes. Maar ook de klassieke bolognesesaus vind je deze week terug in het Smulpaapje weekmenu. Maak 'm komend weekend al klaar en je zult me op maandag dankbaar zijn ;-)

Kortom, weer volop variatie, makkelijke maaltijden met genoeg uitdaging voor grote én kleine smaakpapillen. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Spaghetti Bolognese
Maak de saus in het weekend alvast klaar, vries een deel in en schuif vandaag lekker snel aan tafel.

Dinsdag              Vietnamese gehaktballetjes met rijst
In een mum van tijd klaar en geliefd door groot én klein!

Woensdag         Courgette & kervelsoep
Een ideale maaltijd op een dag die vaak bestaat uit rond racen voor sport & clubjes. Zó klaar!

Donderdag        Spaghetti met knoflook, olie & pepertje
Einde van de week en bijna niks meer in huis, dan is dit recept voor jou. De pittigheid bepaal je zelf!

Vrijdag                Honingmosterd kip met sperzieboontjes
Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke week

Weekendtip      Bananenbrood
Je kunt dit bananenbrood heel goed bewaren, of zelfs invriezen. Maar ik heb maar zo het idee dat ‘ie in een mum van tijd op is…

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje

Dinsdag

500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
2el water

Woensdag

1 ui
1 teen knoflook
1-2 el neutrale olie
2 courgettes
1,L water
2 bouillonblokjes (groente)
80g kervel
versgemalen zwarte peper
halve citroen

Donderdag

500g spaghetti
olijfolie
knoflook, hoeveelheid naar smaak
rode chiliflakes (gedroogd) of fijngesneden vers rood pepertje
optioneel: fijngesneden platte peterselie

Vrijdag

6 drumsticks
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen

Weekendtip

3 rijpe bananen
125g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g pecannoten

Eén reactie

Reactie van bas

De spaghetti gaat op t lijstje!

Reactie formulier