Menu Vind Restaurant
* woensdag 26 september 2018 *

Weekmenu #39

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Er is geen ontsnappen meer aan. Het is nu écht herfst. Eigenlijk stiekem ook wel weer lekker, want het is dus ook tijd voor geurende stoofpotjes, bakken in het weekend en dus een keuken vol heerlijke aroma's. Kom, we geven ons er maar gewoon aan over....

Deze week op het menu dus zo'n lekker stoofpotje, dat je in het weekend al lekker kunt klaarmaken. Maar ook een goedgevulde pasta, een soep waar je blij van wordt en we bakken iets lekkers. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Limburgs stoofvlees
Maak dit heerlijke stoofvlees het weekend ervoor, als je wat meer tijd hebt, dan is het vandaag én snel klaar maar ook meteen nóg lekkerder!

Dinsdag              Snelle kippensoep met gember
Zo’n lekkere, goedgevulde kop soep waar je eigenlijk alleen nog maar knapperig brood bij hoeft te serveren. Prima ook tegen opkomende verkoudheden!

Woensdag         Spruitjes met rijst
Ook weer zo’n fijn spruitjesrecept, waar groot én klein blij van gaan worden

Donderdag        Pasta met worstjes in tomaten-/groentesaus
Een lekkere, goedgevulde pasta mag deze week natuurlijk niet ontbreken!

Vrijdag                Quessadilla’s met kip & spinazie
Lekker & makkelijk het weekend in met deze gevulde Mexicaanse tosti

Weekendtip      Pumpkin spice appelcake
In de VS is het pas écht herfst als je pumpkin spice gebruikt. Dat kunnen we hier natuurlijk ook prima, in deze heerlijke appelcake bijvoorbeeld.

Boodschappenlijstje

Maandag
1kg Rundvlees, geschikt om te stoven
500ml azijn
250ml water
3 uien
8 kruidnagels
6 laurierblaadjes
3-4 plakken ontbijtkoek
3-5el appelstroop
voor erbij: frietjes en citroenmayonaise

Dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g
1 zak fijne soepgroente (à 200g)
1 paprika
sap van ½ limoen
optioneel: chiliflakes voor wat extra pit
voor erbij: knapperig vers brood

Woensdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Donderdag
1 stronk broccoli
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak Italiaanse wokgroente (diepvries, AH of gebruik verse wokgroente
1 ui
1 teentje knoflook
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
350gPasta, naar keuze

Vrijdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets
knoflookpoeder
gerookt paprikapoeder

Weekendtip
250g roomboter
500g appelblokjes (ongeveer 3-4 appels, ik gebruikte Elstar)
275g suiker
2 eieren
1tl vanille
375g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
3tl pumpkin pie spices - het recept ervan vind je hier
100g rozijnen

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier