Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 september 2018 *

Weekmenu #38 - vega(n)

Susan Aretz – Weekmenu's

veganvegetarischweekmenu

Ik kreeg de afgelopen tijd vaker de vraag of ik een keer een volledig vegetarisch weekmenu wilde samenstellen. En in een week dat ik heb geschreven over onze vegan challenge en veganistisch eten steeds populairder wordt leek het me tof dit in deze week te doen.

En als ik je met dit menu één ding wil laten zien is het wel dat vegetarisch en zelfs vegan eten súper lekker kan zijn en niet altijd persé heel ingewikkeld. Ik heb in dit weekmenu gekozen voor een mix van vega en vegan recepten, die voor het hele gezin geschikt zijn. Ik ben dan ook super benieuwd wat jullie ervan gaan koken en/of uitproberen. Laat je het me weer weten?!

Smulpaapje vega(n) weekmenu

Maandag           Gevulde pannenkoeken met spinazie (vega)
Een gezonde pannenkoek, bomvol groente. Het kan!

Dinsdag              Kikkererwten tortilla (vegan) met tuinbonen/erwtjessoep
Deze soep is zó ontzettend lekker en snel te maken. Maak er een maaltijd van met de tortilla's!

Woensdag         Kikkererwtencurry met spinazie (vegan)
Een curry eten met kinderen kan écht prima. Kijk maar!

Donderdag        Paddenstoelenragout (vegan)
Een lichte ragout, bomvol najaarslievelingen. En nog goed voor jou en de wereld ook!

Vrijdag                Spaghetti met citroen (vega)
Een super snelle, frisse pasta waar iedereen blij van wordt!

Weekendtip      Zelfgemaakte nacho’s met guacemole (vegan)
Homemade snacks, voor een heerlijke weekend borrelhap

Boodschappenlijstje

Maandag
350g bloem
250ml melk
1 ei
Doosje kastanjechampignons
olijfolie
teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola
(voor een mildere variant gebruik je bijvoorbeeld 100g kruidenroomkaas)400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
250g diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
optioneel: geraspte kaas

Dinsdag

Voor de soep:
250g tuinbonen (netto opbrengst) vers of diepvries
250g doperwten (netto opbrengst) vers of diepvries
675ml groentebouillon
1 ui
1 teen knoflook
1el olie
1 citroen
verse dragon, fijngesneden of gebruik gedroogde dragon

Voor de tortilla’s
250g kikkererwtenmeel (o.a. bij natuurwinkels)
1 ½ tl zout
1tl Ras el Hanout
1tl bakpoeder
60ml zonnebloemolie
80ml warm water
Geprakte avocado met wat limoensap (per tortilla een halve avocado)
rucola
verse (baby)spinazie
frambozen
gerookte amandelen
optioneel: kiemen (zoals broccolikiemen, o.a. bij de grotere AH)

Woensdag
2el olie
1 ui
1teen knoflook
1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
1el pindakaas (ik gebruikte kokos/amandel van Pip & Nut)
400g verse spinazie

Donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (plantaardig voor vegan)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze

Vrijdag
250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Weekendtip
Maistortilla’s (o.a. verkrijgbaar bij AH XL)
avocado’s
sjalotje
limoen
knoflook

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier