Menu Vind Restaurant
* donderdag 6 september 2018 *

Weekmenu #36

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Zijn jullie ook al weer zo ontzettend terug in het ritme van school, werk, weekend en bomvolle agenda’s? Het is wel omschakelen hoor, hoe lekker het ook is om structuur in je dagen te hebben.

Maar goed, gelukkig hoeven jullie niet na te denken over wat je komende week gaat eten. Dat heb ik vast voor je gefixt! Op het menu deze week, pasta, rijst, vega maar ook een lekker weekendontbijtje waarvan je de restjes heerlijk kunt meegeven in de lunchtrommel maandag. Variatie alom dus!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Mexicaanse roerbak met rijst
Lekker snel aan tafel en met een beetje mazzel heb je nog wat over om morgen mee te nemen als lunch!

Dinsdag                            Pastasalade met kip & avocadodressing
Nog een laatste keer een pastasalade dit seizoen. Kan wel toch?! 😉

Woensdag                       Rijstsalade met sardientjes
Geen visboer in de buurt? Geen nood, want ook vis uit blik is een hele prima manier om budgetvriendelijk en toch lekker vis te eten!

Donderdag                      Stamppotje broccoli
Zullen we gewoon de eerste stamppot van dit najaar er weer in gooien? Check!

Vrijdag                              Chickenburger met frietjes
We tillen de fastfood burger gewoon naar niveau Smulpaapje. Zo begint je weekend lekker toch?!

Weekendtip                    Muesli muffins met bosbessen
Niet alleen lekker als ontbijt, maar ook super om mee te geven in de lunchtrommel.

Boodschappenlijstje

Maandag
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Dinsdag
500g pasta naar keuze
150g tomaatjes
2 paprika’s
3 lenteuitjes
1 avocado
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges
1 rijpe avocado
1 limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
handje verse peterselie

Woensdag
400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen die ik meenam uit Engeland)
1 ui
2 teentjes knoflook
1el zonnebloemolie
4 puntpaprika's
1el tomatenpuree
5 kleine tomaatjes
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
1 bosj platte peterselie
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Donderdag
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk

Vrijdag
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g verse dille
1 limoen
voor erbij: (oven)frietjes & groente naar keuze

Weekendtip
2 eieren
175ml (amandel)melk
75g honing
50g gesmolten roomboter
3 bananen
1tl vanille extract
200g muesli
1tl kaneel
1el cacao
¼ tl zout
1tl bakpoeder
150g zelfrijzend bakmeel
100g bosbessen