Menu Vind Restaurant
* donderdag 30 augustus 2018 *

Weekmenu #35

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het blijft zó leuk om wekelijks te zien dat de weekmenu’s die ik voor jullie maak na al die jaren nog steeds inspirerend werken. Echt heel tof! Super leuk vind ik het als jullie je creaties met me delen op Facebook/Twitter of Instagram. Blijf dat vooral ook doen. Dat maakt ook dat het iedere week weer leuk is om een gevarieerd menu voor jullie samen te stellen.

Nu het lijkt dat de dagen van 30graden of meer echt voorbij zijn lonken we alvast heel voorzichtig naar het lekkers dat het najaar ook weer te bieden heeft. Geniet van een goedgevulde maaltijdsoep, natuurlijk een pastaatje en nog veel meer lekkers!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Saoto soep
Wij aten ‘m zelf afgelopen week ook weer, goed moment voor een nieuwe foto! Het recept is onverminderd lekker. Ideaal om in het weekend alvast voor te bereiden.

Dinsdag                            Pompoen & tomatentaart
Een eerste voorproefje van al het lekkers dat het najaar te bieden heeft in combinatie met de lekkerste zomerse tomaten. Mmmmm!

Woensdag                       Pasta met pompoen & tomatensaus
De rest van de pompoen van gisteren gebruik je vandaag in deze verrassende pastasaus

Donderdag                      Quessadilla met spinazie & kip
Super snel aan tafel met een gezonde versie van de Mexicaanse tosti

Vrijdag                              Burrito’s uit de oven
We blijven nog even in Mexicaanse sferen, met een van de favorieten van onze dochter.

Weekendtip                    Ontbijtbrood uit de oven
Restjes brood maak je op een super lekkere manier op met dit decadente maar easy ontbijtbrood uit de oven!

Boodschappenlijstje

Maandag
2,5 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede kwaliteit bouillonblokjes)
3-4 eetlepels (palm)suiker
1 volle tl gemalen piment
5 tenen knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
1 bosje bladselderij
200g taugé
1 zak gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
gekookte eieren, in kwarten
gekookte rijst
gekookte sperzieboontjes
Ketjap sambal (toko)

Dinsdag
1 rol kant & klaar (blader-/korst)deeg
2el uienrelish (French’s)
2-3 rijpe tomaten
½ flespompoen
1 rode ui, in ringen
3 takjes tijm
175g taleggio (of een andere pittige kaas die goed smelt)

Woensdag
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
Parmezaanse kaas

Donderdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets
knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder, naar smaak

Vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) (of gebruik gewoon gehakt)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

Weekendtip
Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier