Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 augustus 2018 *

Weekmenu #34

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Voor ons begint komende week het schooljaar weer. Dat betekent weer regelmaat in het eten en dus zoveel mogelijk snelle gerechten voor door de week of gerechten die ik in het weekend kan voorbereiden.

Gelukkig is het nog even een beetje zomer, dus kunnen er nog wat lekkere pastasalades en makkelijke soepjes op het menu. Wat ga jij komende week maken?

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Pastasalade caprese
Staat echt in no time op tafel (marineer de tomaatjes ’s ochtends al!) en wie houdt er nou niet van pastasalade?

Dinsdag                            Noodlesoep met paksoi
Staat sneller op tafel dan je denkt Enneh… slurpen mag natuurlijk 😉

Woensdag                       Hartige taart met spinazie
Een ideale maaltijd op een dag dat je van hot naar her rent naar alle buitenschoolse activiteiten.

Donderdag                      Pasta met geroosterde bloemkool
Een lekkere pastasaus, mét volop groente erin. En toch in een half uur aan tafel. Doen we gewoon!

Vrijdag                              Aardappel-tonijnsalade
Aan het einde van de week makkelijk en lekker aan tafel doe je met deze goedgevulde aardappelsalade

Weekendtip                    lunch met verse vijgen & hangop
Het is volop vijgenseizoen, dus doe er dit weekend je voordeel mee!

Boodschappenlijstje weekmenu

Maandag
500g kerstomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie

Dinsdag
2el olie
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2el geraspte verse gember
1liter kippenbouillon
2 steranijs
1 kaneelstokje
200g kastanjechampignons
4 mini paksoi
1tl sesamolie
1el sojasaus
noodles, naar keuze (bij de toko heb je speciale Ramen noodles)
4 gekookte eieren
sesamzaadjes
optioneel: handje edemame boontjes (gedopt) en/of srirachisaus (voor wat meer pit)

Woensdag
1 rol deeg (of gebruik genoeg bladerdeeg voor jouw bakblik)
100g pancetta, in reepjes (of gebruik gewone spekreepjes)
400g verse spinazie
50g Taggiasche olijven zonder pit (of gebruik andere zwarte olijven)
50g Italiaanse blauwe kaas (of iedere andere kaas die je lekker vindt)
5 tomaatjes,
3el gekonfijte sjalotjes (of gebruik gekarameliseerde rode ui) *)
125ml slagroom
75ml melk
3 eieren

Donderdag
500g bloemkoolroosjes
1 citroen (schoongeboend)
45g pijnboompitten
450ml groentebouillon
2el verse peterselie
50g geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini,

Vrijdag
750g krieltjes
½ rode ui
1 blikje olijven met ansjovis (à 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (à 160g)
1 blik kikkererwten (à 400g)
10g verse platte peterselie
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren
½ blikje ansjovis

Weekendtip
1 liter volle yoghurt + een schone theedoek & een zeef boven een een grote kom
verse vijgen
geroosterd brood
verse tijm
zeezout (Maldon) & versgemalen zwarte peper

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier