Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 augustus 2018 *

Weekmenu #33

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Lekker om weer weer te hebben waarbij je ook echt de keuken in wilt, maar omdat het voor ons nog steeds vakantie is is het wel ook voor recepten die snel klaar en lekker makkelijk zijn. Oké, eigenlijk niets anders dan anders in het weekmenu 😉

Deze week op het menu een aantal gerechten waarvan je zou denken dat ze alleen lekker zijn als het koud en slecht weer is. Maar we hebben een heerlijke zomerse variant voor je in petto. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Lichte paddenstoelenragout met courgette & rijst
Courgette is momenteel volop in het seizoen en dus lekker betaalbaar. Voor de vleesters geef ik een optie hoe je van dit vegagerecht en maaltijd met kip maakt.

Dinsdag              Zomers lasagne
Dit is een ideale lasagne voor deze tijd van het jaar, goed gevuld met groente maar licht qua saus.

Woensdag         Citroencouscous met abrikozen & noten
Deze moet ik ook zelf maar weer eens gauw gaan maken. Zo lekker!

Donderdag        Geroosterde bloemkoolsalade
Dit is een maaltijdsalade die zelfs de kleine Smulpaapjes zal kunnen bekoren.

Vrijdag                Zomerse risotto
Ook dit is een gerecht dat vaak in het najaar of in de winter wordt gegeten, wij hesen ‘m in een zomers jasje

Weekendtip      Lemon & blueberry pancakes
Ik maakte ze afgelopen week weer, het zijn toch wel mijn favoriete pancakes!

Boodschappenlijstje

Maandag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon
scheutje room
2tl maizena
Erbij: rijst naar keuze

Dinsdag
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
1 courgette
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (die zijn voorgekookt, ik gebruikte die van Grand Italia)

Woensdag
200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen
½ tl knoflookpoeder
1el lekkere olijfolie
4g verse munt
voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Donderdag
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
3 lenteuitjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
1el platte peterselie

Vrijdag
1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
1 glas witte wijn
1L visbouillon (van een bouillonblokje mag hoor)
300g risottorijst
500g zalm
1 citroen
1-2el citroenolie (Foodelicious)
400g erwtjes (vers heb je dan 1kg nodig, maar diepvries kan natuurlijk ook)

Weekendtip
250g bloem
50g suiker
1 ½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
225ml halfvolle yoghurt
1 citroen
1tl citroensap
1tl vanille
75ml karnemelk
2 eieren
200g bosbessen

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier