Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 juli 2018 *

Weekmenu #30

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Koken op vakantie, ik weet niet hoe jullie dat doen maar het blijft toch altijd een beetje behelpen. Dit weekmenu dan ook volop gerechten die in iedere keuken voor elkaar te krijgen zijn, maar waarbij je niet hoeft in te leveren op smaak.

Voor wie gewoon lekker thuis in z’n eigen keuken kookt is het deze week dan extra makkelijk en lekker.

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         salade met perzik, mozzarella & rauwe ham
Ultieme vakantiegerecht, lekker knapperig brood erbij en klaar ben je!

Dinsdag                            Caprese met linzen
De Italianen krijgen waarschijnlijk een rolberoerte van deze combi, maar geloof me. Het is zó lekker!

Woensdag                       Pasta met verse doperwten & garnalen
Ultiem fastfood, want zó klaar!

Donderdag                      Italiaanse broodsalade
Hier krijg je dan van de Italianen wél weer de handen op elkaar. Ideaal voor zomerdagen!

Vrijdag                              Frittata met groente
Simpel, budgetvriendelijk en zó lekker. Andere groente? Geen probleem! Geen oven? Laat dan rustig op het vuur garen.

Weekendtip                    Smoothiebowl met kiwi
Een kommetje vol heerlijks en ook nog eens lekker & gezond. Happy weekend!

Boodschappenlijstje

Maandag

250g gemengde sla
4 wilde perziken (of gebruik nectarines)
100g rauwe ham, ik gebruikte Schwarzwalder Schinken
1 bol (buffel) mozzarella
250g cherrytomaatjes
extra vierge olijfolie
fruitazijn, ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious
zout & peper
voor erbij: vers brood & roomboter

Dinsdag

2 blikken linzen (400g/stuk)
platte peterselie
verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak

Woensdag

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel
100g babyspinazie (vers)
1 courgette
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (à 150g)
1 citroen
500g tijgergarnalen
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook

Donderdag

1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
3 volle tl kappertjes
1 pot artisjokharten (à 180g)
5 (of meer) verse basilicumblaadjes
2tl goede balsamico
4el van de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets

Vrijdag

1ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1el olie
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
6 eieren
125ml melk
2el creme fraiche

Weekendtip

250g mangostukjes (uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
handje baby spinazie
125-150ml amandelmelk
1 banaan
1 kiwi
4el granola, naar keuze
1el kokossnippers

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier