Menu Vind Restaurant
* donderdag 19 juli 2018 *

Weekmenu #29

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het blijft qua weer heerlijk, wat natuurlijk maakt dat het echt op en top zomer is. Voor mij betekent het ook dat ik op enig moment gewoon geen zin meer heb om de keuken in te gaan. Daarom ook dit weekmenu weer lekker veel lichte maaltijden.

Maak de pastasalade lekker ’s avonds, als het afgekoeld is, al klaar. Hij wordt er alleen maar lekkerder van. Natuurlijk doen we de BBQ nog een keer aan. Maar er is nog veel meer lekkers!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Griekse salade met feta uit de oven
Een Griekse salade die nét even anders dan anders is. Gebakken aardappeltjes erbij en je bent klaar!

Dinsdag              Kip pesto/tomatensalade
Deze maaltijdsalade verveelt nooit en is lekker voor zowel grote als kleine Smulpaapjes

Woensdag         Caesar pastasalade
Goed gevuld, makkelijk gemaakt, wat wil je nog meer?!

Donderdag        Spaanse tortilla
Waan je even aan de Spaanse Costa’s met deze heerlijke en goedgevulde tortilla

Vrijdag                Kruidenkip van de BBQ
Luidt het weekend in met een heel kippetje van de BBQ. Smullen maar!

Weekendtip      Strawberry shortcakes
Geniet van de lekkerste aardbeien in deze verrukkelijke en makkelijk te maken cakejes.

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt of gedroogde chili uit de molen
1 teen knoflook, fijngehakt of gedroogde knoflook uit de molen
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
voor erbij: gebakken aardappeltje

Dinsdag

6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

Woensdag

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1 citroen
2 kropjes Romaine of Little Gem sla
300g gemengde tomaatjes
3 lenteuitjes
1 komkommer
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, naar smaak
Parmezaanse kaas

Donderdag

1 pot geroosterde paprikareepjes (à 310g)
125g chorizo
½ gele paprika
450g voorgegaarde aardappelschijfjes
knoflookpoeder
75g feta
125ml slagroom
8 eieren
10g platte peterselie
75g olijven,

Vrijdag

½ citroen
2tenen knoflook
verse tijm, alleen de blaadjes, ongeveer 10 takjes
verse salie, fijngesneden, ongeveer 2 blaadjes
verse rozemarijn, alleen de blaadjes & fijngesneden, 1 takje
2dl olijfolie
Maiskip, ongeveer 1 ½ kg
1 (bol) courgette, in plakken
2 lenteuitjes
500g aardappels

Weekendtip

400g bloem
50g suiker
10g bakpoeder
115g koude boter
250ml slagroom
2el zure room
1tl vanille extract
1 citroen
1 bakje roomkaas naturel (Philadelphia)
2el poedersuiker
1 limoen
1 doosje aardbeien (250g)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier