Menu Vind Restaurant
* woensdag 27 juni 2018 *

Weekmenu #26

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Zomerse dagen vragen om lekkere maaltijdsalades waar ook de junior Smulpaapjes van smullen. Maar ook om weer lekker de BBQ aan te zetten en je zelfgemaakte burgers erop te grillen. Mmmmmm!

Dit weekmenu dan ook volop zomergerechten die niet te zwaar zijn, maar wel lekker afwisselend en waar het hele gezin blij van wordt. Maak er een mooie week van!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Fattoush salade met croutons
Lekker licht, makkelijk en snel te maken. Stukje vis of vlees erbij en je bent klaar!

Dinsdag              Kip pesto tomatensalade
Ook een maaltijdsalade, maar compleet anders weer. En lekker zomers!

Woensdag         Baconburgers van de BBQ
Mooi weer is toch nét iets vaker de barbecue aan. Maak vooral ook eens zelf je hamburgers!

Donderdag        Regenboogspaghetti
Gister vlees? Vandaag een fantastisch licht groentegerecht, vól kleur en smaak.

Vrijdag                Kip & mango bowl
Met een kommetje op schoot, het weekend inluiden.

Weekendtip      Lemoncurd & kaneelscones
Een heerlijk weekendbaksel dat in no time uit de oven gehaald kan worden.

Boodschappenlijstje voor het weekmenu

Maandag

4 grote shoarmabroodjes
3-4el olijfolie
1el Baharat kruiden (AH)
1 komkommer
3 puntpaprika’s
250g kleine tomaatjes
1el verse munt
1el platte peterselie
75g feta, (Dodoni)
35g kappertjes
1el lekkere azijn (ik gebruikte tomatenazijn van Foodelicious)
2el extra vierge olijfolie
1 citroen

Dinsdag

6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

Woensdag

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
6 plakken bacon

Donderdag

150g diepvrieserwtjes
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
1 klein potje kappertjes
75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g Parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie

Vrijdag (genoeg voor 2 volwassen eters)

1 mango
2 lenteuitjes,
250g gare rijst (ik gebruik tegenwoordig graag Tilda magnetronrijst)
gehalveerde tomaatjes
2 avocado’s
1 gegrilde kip (markt of poelier)
2el limoensap
1el sojasaus
½ tl srirachi saus
½ tl suiker

Weekendtip

500g zelfrijzend bakmeel
60g lichte basterdsuiker
1tl kaneel
40g koude boter
250ml halfvolle melk
3el lemon curd

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier