Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 juni 2018 *

Weekmenu #24

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Afwisseling en smaakverkenning, dat staat er in dit weekmenu centraal. Daar hoef je niet uren voor in de keuken te staan, maar kan al met een paar kleine stapjes. Een curry, maar dan met bekende ingrediënten. Een pastaatje, maar dan met een net iets spannendere saus.

Zo is het voor groot en klein deze week weer lekker om gezamenlijk te genieten van wat het Smulpaapje weekmenu te bieden heeft.

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Quinoasalade met gebakken witlof
Hoewel witlof tegenwoordig veel minder bitter is, krijgt ‘ie in deze makkelijke maaltijd nog een extra zoetje zodat ook de kleinsten er van smullen

Dinsdag                            Snelle roerbak met broccoli
Kies voor malse biefstuk of een budgetvriendelijkere optie, maar lekker is ‘ie hoe dan ook!

Woensdag                       Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde vegetarische curry, die zó klaar is.

Donderdag                      Tagliatelle met paddenstoelen
Een romige kaassaus maakt van een gewone pasta een nóg lekkerdere pasta

Vrijdag                              Zweedse gehaktballetjes met frietjes
En je hoeft er níet voor naar Ikea 😉 Fijn begin van het weekend zo!

Weekendtip                    American pancakes
Mijn favoriete pancakes van het moment, en heerlijk als weekendontbijt!

Boodschappenlijstje

Maandag

150g quinoa
3 stronkjes witlof
1 appel
100g spekjes
2el mango azijn (verkrijgbaar bij Foodelicious)
1el olijfolie
serveer met vers brood en/of geef er nog een stukje vis/vlees bij

Dinsdag

450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
duimgroot stukje verse gember
300g biefstuk (of gebruik kippendijen)
50g pinda’s
2el neutrale olie
1 limoen\
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis

Woensdag

1 bloemkool (ongeveer 650g)
klein stukje verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (à 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (à 400g)
250ml groentebouillon
handje grof gehakte noten, naar keuze
Voor erbij: Naan

Donderdag

250g kastanjechampignons
15g boter
5 takjes tijm
1 sjalotje
1 teen knoflook
1el olie
scheutje wijn
75ml bouillon
75ml slagroom
75g blauwe kaas (naar keuze)
150g diepvrieserwtjes
4 plakjes pancetta
350g tagliatelle

Vrijdag

30g boter
30g bloem
250ml runderbouillon
200ml slagroom
15g dille, fijngehakt
600g half om half gehakt (biologisch)
1 ui
1ei
50g paneermeel
Frietjes voor erbij
500g Sperziebonen voor erbij

Weekendtip

250g bloem
50g suiker
1 ½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
225ml halfvolle yoghurt
1 citroen
1tl vanille
75ml karnemelk
2 eieren
200g bosbessen

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier