Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 mei 2017 *

Weekmenu #22

Emma van der Deijl – Weekmenu's

weekmenu

Het Smulpaapje weekmenu trapt deze week af in Azië, om vervolgens via Griekenland en Spanje te eindigen in de VS!

Soep, curry, pastasalade, tortilla, hamburgers en pancakes passeren deze week de revue. De boodschappenlijst staat al voor je klaar, dus waar wacht je nog op?

Maandag            Pho bo
De bouillon voor deze fijne Vietnamese noodlesoep bereid je in het weekend al voor, zodat je op maandag alleen de vulling nog maar hoeft toe te voegen!

Dinsdag               Rodelinzencurry
Deze rodelinzencurry met aubergine en rucola zet je in een handomdraai op tafel. Het enige wat je moet doen, is tussendoor even wachten. Extra lekker met naan ernaast!

Woensdag          Griekse pastasalade
Italiaanse pasta meets Griekse olijven, feta en nog veel meer lekkers. Zowel warm als koud overheerlijk, en restjes zijn de perfecte vulling voor de lunchtrommel!

spaansetortilla_oud

Donderdag         Spaanse tortilla
Onze trip door Zuid-Europa gaat nog even verder met deze tortilla! Vul hem met de ingrediënten ui het recept of met wat je dan ook maar in huis hebt.

Vrijdag                 Tonijnburgers met zoeteaardappelfrietjes
Begin je weekend met hamburgers met friet! Van tonijn en zoete aardappel dit keer.

Ontbijttip            American pancakes
Dit zijn echt de ultieme Amerikaanse pancakes. Laat ontbijtjes verzinnen maar aan de Amerikanen over ….Ik geloof dat ik dit weekend zelf ook maar even de keuken induik...!

 

Boodschappenlijst

3 uien
2 rode uien
250g kleine tomaatjes
100g aardappel
1 courgette
3cm verse gember
1 kg runderschenkel
taugé, ongeveer 75G per persoon
1 bosje verse koriander
1 bosje verse munt
1 limoen
2 bosjes verse platte peterselie (à 15g)
15g verse bieslook
2 grote of 3 kleinere aubergines
80g rucola
2 rode paprika’s
1 komkommer
3 zoete aardappels
1 kg runderbotten
700g klapstuk
reepjes bavette of entrecote, flinterdun gesneden, ongeveer 75g per persoon
200g feta (Dodoni)
1 doosje eieren (12st)
rijstnoodles, ongeveer 100g gekookte noodles per persoon
400g rode linzen
1 potje Kalamata olijven (à 240g)
350g pasta, naar keuze
2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g)
1 blikje ansjovisfilets

Controleer of je deze spullen in huis hebt of zet ze op je boodschappenlijstje

olie (neutrale)
olijfolie
melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
300ml karnemelk
75g boter
6 kruidnagels
5 anijssterren
1 kaneelstokje
gemalen koriander
vissaus
palmsuiker (of gebruik bruine basterdsuiker)
1 citroen
knoflook
roentebouillontabletten
mosterdzaad
komijnzaad
korianderzaad
garam masala
gedroogde oregano
chilipoeder
paprikapoeder
Zout&peper
Zaanse grove mosterd
Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
semolina (griesmeel)
250g bloem
75g polenta (of maismeel)
suiker
bakpoeder
baking soda
Maple syrup

Optioneel: Naan om te serveren bij de linzencurry, (appel)kappertjes (voor bij de pastasalade), doosje bosbessen (voor bij de pancakes)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier