Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 april 2018 *

Weekmenu #17

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ongecompliceerd, geen ingewikkelde recepten maar gewoon recht toe recht aan lekker voor doordeweeks én voor het hele gezin. Want meerdere maaltijden op één dag koken, daar doen we niet aan.

Deze week staan lekkere pasta’s, maaltijdsoepen en nog veel meer lekkers op het menu. Zelfs het boodschappenlijstje doen we erbij. Makkelijk toch?

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Lasagne bolognese
Maak de saus bij voorkeur zondag al, als je wat meer tijd hebt. Als je wilt kun je de hele lasagne ook al in z’n geheel voorbereiden. Dan zit je vandaag extra lekker snel aan tafel!

Dinsdag              Kippensoep met groente
In deze kippensoep zit ook lekker wat groente, dus alleen nog wat brood erbij en je bent klaar

Woensdag         Italiaans stamppotje
Want wie zegt dat je alleen in de winter stamppotjes kunt/mag eten?!

Donderdag        Pasta met citroen & kip
Een lekkere lichte, makkelijke pasta met kip.

Vrijdag                Kip-pesto-tomaten maaltijdsalade
Hier krijg je zelfs bij de kleinsten de handen voor op elkaar!

Weekendtip      Zalmburgers
Een verrassende visburger die als het lekker genoeg voor een kerstmenu, het zeker lekker is als weekend burger! 😉

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

Maandag

1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt (h.o.h. of rund)
200ml witte wijn
2el tomatenpuree
300ml passata
100ml melk
100g Parmezaanse kaas
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
doos lasagnevellen (vers, AH)

Dinsdag

1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g
1 zak fijne soepgroente (à 200g) -> 2 zakken is ook prima, als je ‘m als avondmaaltijd eet
1 paprika
1 limoen
Brood voor erbij

Woensdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Donderdag

4 kippendijen, zonder bot
1 citroen
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
½ - 1el olie
2 stronken broccoli
400g pasta, naar keuze
2el citroenolie (Foodelicious) of gebruik extra vierge olie en wat citroensap

Vrijdag

6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

Weekendtip

750g aardappel
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
50g boter
1el dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
50g bloem
1 ei

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier