Menu Vind Restaurant
* woensdag 18 april 2018 *

Weekmenu #16

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Hallo mooi weer, wat fijn dat je er bent! En mooi weer is wat ons betreft meteen ook weer een goede reden om onze Bastard BBQ pontificaler in de tuin te zetten en aan te steken. In dit weekmenu dus ook wat fijne BBQ tips.

Maar natuurlijk ook gewoon lekkere, snelle, doordeweekse – met het hele gezin aan tafel – gerechten. Komen ze!

Smulpaapje familieweekmenu

Maandag           Mexicaanse rijstsalade
Laten we de week met een fiesta op je bord beginnen.

Dinsdag              Pasta met voorjaarsgroente & garnalen
Het zonnetje op je bord aan smaken!

Woensdag         Oosterse gehaktballetjes
In 20 minuten zit je, goed gevuld, aan tafel. Ideaal voor de sport/clubjes woensdag

Donderdag        Geroosterde citroenbloemkool met aardappeltjes & vlees
Rooster ‘m op de BBQ of in de oven, maar zo lekker als deze bloemkool heb je het nog niet eerder gegeten.

Vrijdag                Fish & chips, maar dan nét even anders
Vis en frietjes, hoe lekker kan je weekend beginnen. Nou, heel lekker kan ik je vertellen!

Weekendtip      Hele vis van de BBQ
Er staan héél veel BBQ recepten (kijk maar hier) op de site, maar dit is toch wel een van de favorieten.

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)

Dinsdag

500g verse doperwten
200g venkel
100g babyspinazie
1 courgette (ongeveer 300g)
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (à 150g)
1 citroen
500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Woensdag

325g rundergehakt
1tl sesamolie
25g Panko
½ tl gemalen gember
1 ei
3 lente uitjes
optioneel: sesamzaad
2-3 el Hoisinsaus (toko of AH)
1el rijstazijn
1el sojasaus
½ el sesamolie
1tl gemalen gember
1el Agave siroop (of gebruik honing)
Erbij: rijst (naar keuze) en gekookte broccoli

Donderdag

1 bloemkool, in stukken gesneden
3-4el citroenolie (Foodelicious)
1el knoflookzout (Foodelicious)
5 takjes verse tijm
Voor erbij: vlees/vis en aardappeltjes bereid naar keuze

Vrijdag

500g stevige witvis, denk aan kabeljauw of schelvis
Bloem
Panko broodkruim (AH/Toko)
2 handen geraspte kaas (Parmezaanse kaas bijvoorbeeld)
2 eitjes, losgeklopt
1 zak ovenfrietjes
Groente naar keuze

Weekendtip

2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen, in plakjes
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier