Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 maart 2018 *

Weekmenu #13

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ja hallo fijn voorjaar. Dagen weer wat langer. De eerste voorjaarsgroente ligt alweer in de winkel. Er komt een lekker lang Paasweekend aan (volop inspiratie daarvoor vind je ook hier) dus alle reden om lekker te koken komende week.

Dit weekmenu dus volop makkelijke, lichte en fijne voorjaarsgerechten. Welke ga jij al eerste maken?

Smulpaapje familieweekmenu

Maandag                         Omelet met asperges & munt
Een heerlijk makkelijk Tweede Paasdagreceptje, dat het trouwens ook prima aan de brunchtafel doet.

Dinsdag                            Mexicaanse maaltijdsoep
Ook heel prima de dag ervoor al klaar te maken, als je nog sneller aan tafel wilt vandaag.

Woensdag                       Bloemkoolstamppot met mango & gerookte kip
Lekkere lichte smaken, in een makkelijk te maken stamppotje. Ideaal na een dag sporten en clubjes

Donderdag                      Romige en snelle pasta met pancetta
Wie houdt er niet van pasta? En al helemaal als ‘ie lekker snel op tafel staat!

Vrijdag                           Zweedse (Ikea) gehaktballetjes & frietjes
Ultiem vrijdag, hallo weekend, eten wat mij betreft. En lekkerder dan die van Ikea 😉

Weekendtip                    Kaneelsuikerbroodjes
Heb je ze met Pasen niet gemaakt? Dan wil je zeker weten dit weekend alsnog proberen. Echt!

Boodschappenlijstje

Maandag

500g groene asperges
1kg verse doperwten (netto 400g erwtjes) – of gebruik diepvrieserwtjes
8 eieren
4el ricotta
bosje verse munt
200g geraspte kaas
200g verse spinazie

Dinsdag

500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)

Woensdag

1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter
3 takjes munt

Donderdag

300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
1 courgette
150g pancetta(of gebruik gewone spekjes)
½ tl knoflookpoeder
1 citroen
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)

Vrijdag

30g boter
30g bloem
250ml runderbouillon
200ml slagroom
15g dille
600g half om half gehakt (biologisch)
1 ui
1ei
50g paneermeel
Voor erbij: veenbessen compote * groente naar keuze
1 zak (oven)frietjes

Weekendtip

14g droge gist
60ml handwarm water
170g zachte boter
2 eidooiers
50g suiker
350g bloem
1tl zout
80ml zure room
150g suiker gemengd met 1 ½ tl kaneel en ½ tl gemberpoeder
2el zachte boter
50g boter, gesmolten

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier