Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 maart 2018 *

Weekmenu #12

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

En dan is het nu officieel  - eindelijk - écht lente. Hopelijk kunnen we ook weer heel snel buiten eten, want ik weet niet hoe het met jullie zit, ik ben daar echt enorm aan toe!

Dit weekmenu doen we gewoon culinair gezien weer een voorproefje van al het lekkers dat het voorjaar te bieden heeft. Makkelijk, vers, voor het hele gezin en lekker snel aan tafel.

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Citrus roerbak met voorjaarsgroente
Voorjaar op je bord in de vorm van heerlijke frisse, onverwachte smaken. Smullen maar!

Dinsdag              Stamppot bloemkool
Een stamppotje met een knipoog naar het voorjaar en ook nog eens lekker snel aan tafel. Win, win!

Woensdag         Pastaschotel uit de oven
Een ideale pastaschotel om voor te bereiden en vandaag, na sport- en zwemclubjes, lekker makkelijk aan tafel te gaan.

Donderdag        5spice bowl met kip & rijst
Heel veel lekkers in één kommetje, wij houden er van.

Vrijdag                Visburger met frietjes
Fastfood, maar dan zelfgemaakt. Je wil nooit meer anders.

Weekendtip      Bananabread donuts uit de oven
Semi-verantwoord snoepen van donuts, met deze donuts uit de oven. Fijn weekend!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

50ml sojasaus
1el oestersaus
1 citroen
2tl maïzena
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons
200g peultjes
350g groene asperges
350g kalkoenfilet
½ - 1tl sesamolie

Dinsdag

1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort (of andere blauwe kaas)
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook

Woensdag

1 ui
1 teen knoflook
2el olie
2 grote, rijpe tomaten
300g spinazie
1 gele paprika
125ml room
150g feta
1 pak mini mozzarella bolletjes (Galbani)
panko (Japanse broodkruim, bij AH of toko)
500g pasta

Donderdag

4el sojasaus
2el Mirin (Japanse rijstwijn)
2tl suiker
½ tl 5Spice kruiden (oa bij de toko en AH)
duimgroot stuk verse gember
2 teentjes knoflook
300g kipgehakt
150g shitake
100g taugé
1 limoen
1 broccoli
zilvervliesrijst
2 lente uitjes
gebakken uitjes
gebakken eieren

Vrijdag

500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
1 ei
40-50 Panko
4-6 desembroodjes
ovenfrietjes
groente naar keuze

Weekendtip

2 rijpe bananen (ongeveer 180g)
50g bruine basterdsuiker
1 ei
1tl vanille extract
60g pindakaas
125g bloem
1tl bakpoeder
½ tl kaneel
20g poedersuiker
40g pindakaas
½ el melk
hagelslag of gekleurde sprinkles

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier