Menu Vind Restaurant
* donderdag 27 december 2018 *

Weekmenu #1

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Een nieuw jaar, met volop nieuwe kansen maar wat onveranderd blijft is het Smulpaapje weekmenu. Iedere week opnieuw inspiratie om met het hele gezin makkelijk, snel, zonder pakjes & zakjes heerlijk doordeweeks aan tafel te kunnen.

Recepten waar ook de kleine Smulpaapjes van genieten. En voor het gemak doen we er, per dag van het weekmenu, een boodschappenlijstje van. Hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en te koken!

Smulpaapje weekmenu #1

Maandag           Hartige wafels met Parmezaanse kaas
Het nieuwe jaar beginnen we met een stevig ontbijt, of zowel je wilt brunchgerecht 😉 dus vandaag alvast het recept daarvoor.

Dinsdag              Geroosterde bloemkoolsoep
Na alle feestdagen en lekkernijen, vandaag een goedgevulde groentesoep. Balansdagje zo je wilt..

Woensdag         Rijst met zoete kip & rijst 
Makkelijk, snel en heerlijk gezond. Ideale woensdagmaaltijd

Donderdag        Gnocchi met salieboter
Heerlijk in al z’n eenvoud en zo’n fijn gerecht om samen met je kind(eren) te maken.

Vrijdag                Maaltijdsalade met pompoen & boerenkool
Gezond, een salade maar ook geschikt voor de kinders door de lauwwarme, beetgare groente erin

Weekendtip      Smoothiebowl met granola
Nog een extra kick vitamines voordat maandag het gewone leven weer begint!

Boodschappenlijstje

Maandag
45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
optioneel: uitgebakken bacon en gebakken eieren

Dinsdag
1 sjalotje
2el neutrale olie
3el bloem
2-3el Zaanse mosterd
1,25Liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)
1 bloemkool, in stukken
1teen knoflook
3-5 takjes verse tijm
½ el olie

Woensdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ - 1 el sojasaus

Donderdag
1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 ei
300g bloem
zout en peper
verder nodig: stoompan + aardappelknijper
50g roomboter
3 -6 blaadjes verse salie
voor erbij: groente naar keuze

Vrijdag
350g pompoen
300g gekookte bietjes
200g sojaboontjes (diepvries, toko)
75g feta
50g boerenkool
250g gare zilvervliesrijst (ik gebruikte Tilda)
2el lekkere olijfolie
1el citroenazijn (via Foodelicious)
zout en peper

Weekendtip
250g mangostukjes (uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
handje baby spinazie
125-150ml amandelmelk
1 banaan
1 kiwi
4el granola
1el kokossnippers
Verder nodig:  blender

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier