Menu Vind Restaurant
* maandag 17 februari 2020 *

Week zonder vlees 2020

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

vegetarisch

Het is alweer de derde keer dat 'ie georganiseerd wordt, de Week zonder Vlees. Gestart als initiatief door o.a. de Hippe Vegetariër wordt deze week ieder jaar groter en doen er meer en meer organisaties mee. Super om te zien!

Vorig jaar was ik een van de ambassadeurs. En hoewel ik dat dit jaar niet officieel ben is het nog steeds een project dat ik van harte steun. Dit gaat er onder meer vanaf 9 maart aanstaande allemaal gebeuren.

weekzondervlees 2020.png

Week zonder vlees 2020

De Week zonder vlees start 9 maart en duurt tot en met 15 maart. Wil je er aan mee doen dan kun je je hier inschrijven. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het digitale Week Zonder Vlees-magazine. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten, pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Voor die inspiratie kun je trouwens ook hier op Smulpaapje terecht, want je vindt hier meer dan 200 vegetarische recepten.

Restaurants zonder vlees

Gedurende de week zonder vlees zijn er ook volop restaurants die het vegetarische menu in de spotlight zetten. Er is zelfs een speciaal pop-up restaurant waar Peter Lute dagelijks een heerlijk 3 of 5 gangen menu, zonder vlees natuurlijk, kookt. Reserveren kan via de site.

Waarom is er een Week zonder Vlees

Het is bedoeld als inspiratie. Om te laten zien dat je ook zonder vlees lekker kunt eten. Maar ook omdat vlees eten een behoorlijke impact heeft op de planeet. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een relatief kleine moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

Door geen vlees te consumeren tijdens de Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding meteen al lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 130 liter water en 13.3 kg CO2eq, ofwel uitstoot van broeikasgassen.

Wil je meer weten over de Week zonder vlees kijk dan op de speciale campagnesite

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier