Menu Vind Restaurant
* zondag 8 september 2013 *

Volop discussie over kindermenu's

Susan Aretz

Afgelopen week laaide in België en Schotland de discussie over kindermenu's in het bijzonder en kinderen en eten in het algemeen op. We zetten beide discussies hier voor je op een rijtje.

 

Karige kindermenu's

In België constateerde Horeca Vlaanderen dat het toch wel droevig is gesteld met de kindermenu's en dat zij restaurants gaan adviseren hoe dat verbeterd kan worden. Een nobel streven. En wellicht wordt het rap daarna tijd voor een Belgische variant van Smulpaapje. Wij houden ons aanbevolen. Maar er was nog meer discussie.

Kinderen en eten

Want ook in Schotland volop discussie over kinderen en eten. Niet alleen vanuit het smakelijke perspectief. Maar daar is uit onderzoek gebleken dat kinderen die dezelfde maaltijd eten als hun ouders gezonder zijn dan kinderen die aangepaste menu's krijgen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Wat ons betreft zijn beide voorbeelden koren op de Smulpaapje molen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe makkelijk het is om met een paar kleine aanpassingen kinderen mee te laten eten. Alle 157 restaurants op onze site laten wat dat betreft het goede voorbeeld zien!