Menu Vind Restaurant
* dinsdag 11 juni 2013 *

Voer voor discussie

Susan Aretz

Naar aanleiding van het bericht 'Weet jij wat je kind eet?' ontstond zowel op Twitter als of Facebook een pittige discussie. Daar zijn we gek genoeg blij mee. Smulpaapje vindt het belangrijk dat we met elkaar het gesprek aangegaan over wat kinderen eten. En kinderen en eten biedt genoeg voer voor discussie, dat blijkt wel.

Echter, vanaf het begin van Smulpaapje hebben we uitdrukkelijk gezegd dat als mensen hun kinderen een standaard kindermenu willen laten eten, ze dat vooral moeten doen. Wie zijn wij om te zeggen dat dat niet mag?! Wat wij wèl willen is zorgen dat er een andere keuze is, en dat de norm niet voor iedereen geldt. Dat is altijd de filosofie van Smulpaapje geweest.

Kinderen en voeding

En dat geldt ook voor onze berichten over kinderen en voeding. Zijn we daarmee anti-Voedingscentrum, anti-suiker of anti-friet? Volmondig en oprecht, nee! Iedereen maakt zijn eigen keuzes. En zo hoort het ook. We willen jullie echter wel inspireren, informeren en verschillende kanten van het spectrum laten zien. Meestal luchtig, soms ook kritisch. Met berichten over onderzoeken, leuke lunchalternatieven, maar ook met eigen recepten in Smulpaapje kookt!.

En discussie zal er altijd blijven. Waar er voorstanders zijn, zijn er tegenstanders. Ga ook vooral het gesprek met elkaar aan. Lees, ben nieuwsgierig, kijk waar je eten vandaan komt. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor onze kinderen.