Menu Vind Restaurant
* donderdag 22 november 2018 *

Vijf smakelijke cadeautips voor de feestdagen

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

top5

Naast mijn vijf lees-cadeautips voor de feestdagen heb ik ook een aantal smakelijke eetbare cadeautips voor je. Niks leuker dan met de feestdagen iets lekkers cadeau te geven óf op tafel te zetten.

Deze cadeautips zijn er van heel betaalbaar tot superdeluxe. En zijn er voor groot én klein. Benieuwd wat jullie favoriet wordt!

Smakelijke tips feestdagen

Teckels van de Kleine Keuken

Een dikke vette hit bij ons dametje (trouwens ook voor grote Smulpaapjes lekker!), deze glutenvrije knabbels (gemaakt van maismeel, gedroogd paprika, ui, tomaat, rozemarijn en een beetje zeezout) van het Nederlandse bedrijf De Kleine Keuken. “Het zijn net paprikachips mama!”

Klopt, qua smaak lijken ze daar ook op. Ik vind het vooral ook fijn dat ze in de oven zijn gebakken en dus 50% minder vet bevatten dan gefrituurde chips. Daarnaast zit er 50% minder zout in, geen palmvet of andere troep. Een zak van 70g kost € 1,89 en is exclusief te koop bij Jumbo

Afbeeldingsresultaat voor teckels kleine keuken

Côte d’Or chocolade

Cocoa life is een beweging ter verbetering van het leven van cacaoboeren en chocolademerk Côte d’Or neemt daar aan deel. Nu weten we al van Tony’s hoe belangrijk het is dat er iets verandert in de cacaowereld, dus kunnen we dit initiatief alleen maar toejuichen.

Koop je met de feestdagen dus chocolade, dan kun je er nu extra op letten dat dat verantwoorde(re) chocolade is. Dat eet toch een stuk lekkerder!

Afbeeldingsresultaat voor earth choc

Earth Choc

Nog meer goed chocolade nieuws, want de mensen achter Earth Water komen nu ook met chocolade. De repen, in vier bijzondere, zijn gemaakt van bonen uit Kameroen. Earth Choc betaalt de  boeren een prijs die 2,5 à 3 keer zo hoog is dan de marktprijs.

Iedere reep is samengesteld met een bekende Nederlandse ambassadeur: bartender Tess Posthumus, acteur Ferri Somogyi, Sammy & Pebbles van de Frietboutique en barista Niels te Vaanhold. De repen zijn verkrijgbaar bij Bagels and Beans.

Afbeeldingsresultaat voor lakrids advent

Lakrids Advent kalender

Chocola, maar dan gecombineerd met drop. De meeste mensen die mij online volgen weten hoe verzot ik ben op deze combi, die wordt gemaakt door het Deense merk Lakrids by Johan Bülow. Voor de ultieme verwennerij met de feestdagen is er de family Advent kalender. Vanaf 1 december mag je 24 vakjes openen, met achter ieder vakje een verrassing van Lakrids.

Wij kregen zo’n kalender thuis (ja, ik weet het; bofkont to the max!) en spiekte stiekem al even. Ik kan je verzekeren, daar ga je héél blij van worden. De kalender kost € 79 en is onder andere online te bestellen

Tipje alvast; binnenkort komt er een héle toffe winactie met Lakrids (nee, niet deze kalender) dus houd Smulpaapje komende maand goed in de gaten!

Afbeeldingsresultaat voor tomasu 

Tomasu sojasaus

Huh? Sojasaus als cadeautip? Ja! En om twee redenen. Dit is niet zo maar sojasaus en hij is daarmee ook wat duurder. Maar geloof me, het is iedere cent waard. Ik kreeg de eerste fles al een tijdje terug en heb inmiddels mijn derde fles besteld. Rotterdamse sojasaus gerijpt, twee jaar lang!, op whiskey vaten. Dat is echt puur culinair genot.

Een flesje van 200ml kost € 20 en is onder meer via Foodelicious te bestellen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier